USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

28 січня: події, факти, дні народження

28 Січня 2011 00:01
День народження 28 січня відзначають начальник Управління Служби безпеки України у Волинській області Володимир Мельникович (на фото).

"ВН" вітають його і бажають здоров’я, натхнення та усіляких гараздів.

Також 28 січня космонавт незалежної України, генерал-майор Збройних сил України Леонід Каденюк, український державний діяч, перший керівник Служби безпеки України, прем'єр-міністр України у 1995-1996 роках Євген Марчук.
Цього дня також народилися визначний польський та американський піаніст і музично-громадський діяч єврейського походження Артур Рубінштейн, російський радянський письменник, драматург, поет Валентин Катаєв, українська радянська співачка, народна артистка СРСР Лариса Руденко, радянський футболіст, захисник московського «Торпедо» і збірної СРСР Віктор Шустиков, голландська фігуристка Шаук'є Дейкстра, французький державний і політичний діяч, президент Франції з травня 2007 року Ніколя Саркозі, радянський і російський телеведучий, керівник дирекції дитячих програм ОРТ Сергій Супонєв (відомий програмами «Марафон 15», «Зоряний час»), радянська і російська акторка театру і кіно Ольга Кабо («Мільйон у шлюбному кошику», «Приморський бульвар»), італійський футболіст, воротар «Ювентуса» і збірної країни Джанлуїджі Буффон, американський кіноактор Елайджа Вуд («Володар перснів», «Вічне сяйво чистого розуму», «Місто гріхів»).

1644 – французький актор Жан Поклен вперше підписався псевдонімом «Мольєр».

1796 – у складі Росії створені Волинська, Київська, Малоросійська, Новоросійська і Подільська губернії.

1820 – російська навколосвітня експедиція під керівництвом Фаддея Беллінсгаузена і Михайла Лазарєва на шлюпах «Восток» і «Мирний» відкрила Антарктиду.

1855 – Панамською залізницею від Атлантичного до Тихого океану пройшов перший локомотив.

1906 – у Санкт-Петербурзі відкрилися жіночі політехнічні курси - перший у Росії вищий технічний навчальний заклад для жінок.

1919 – ухвалена тимчасова конституція Української Народної Республіки, після чого Директорія України переїхала з Києва до Вінниці.
1929 - у Відні почався 1-й Конгрес українських націоналістів, на якому була створена ОУН.

1933 - мусульманин Чаудрі Рехмат Алі, студент Кембриджу, вигадав назву для країни Пакистан (буквально – «Країна чистих»).

1935 – Ісландія стала першою західною державою, яка легалізувала медичні аборти.

1956 – Елвіс Преслі вперше виступив по телебаченню. Він заспівав пісню «Готель розбитих сердець», яка незабаром стала хітом.

1965 – парламент Канади затвердив нинішній дизайн державного прапора.

1986 – через 73 секунди після злету на висоті 14020 метрів вибухнув американський космічний човник «Челленджер». Загинули семеро астронавтів, у тому числі двоє жінок.
1992 – Верховна Рада затвердила національний синьо-жовтий стяг як Державний Прапор України.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Італією.

2003 – у ході зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна і Леоніда Кучми підписано Договір про російсько-український державний кордон, який зафіксував сухопутну його частину і підтвердив, що Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами кожної з країн.

2010 – президент України Віктор Ющенко визнав воїнів УПА учасниками боротьби за незалежність України. Про це йшлося в указі про ушановування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анюта Показати IP 29 Січня 2011 10:13
ну і як вам не соромно мій коментар удалили????? В ньому ж нічого не було такого, крім того що ви мельниковича забули. Не гарно ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus