USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

28 травня: події, факти, дні народження

28 Травня 2011 00:01
День народження 28 травня відзначають депутати Луцької міської ради Микола Яручик (на фото) та Рустам Дячук, український співак, соліст гурту «Тартак», шоумен, уродженець Луцька Сашко Положинський, а також артисти Волинського обласного академічного драматичного театру Наталія Мельничук та Анна Раєва.
«ВН» вітають їх і бажають здоров’я, натхнення і удачі.
Сьогодні – День прикордонника і День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження України.
Вітаємо охоронців кордону та видавців із професійним святом і бажаємо нових здобутків у роботі. Хай вашу працю поважають люди.
Цього дня народилися американський бізнесмен, засновник першої у світі меблевої фабрики Ламберт Хічкок, російський поет, художній критик і художник Максиміліан Волошин, англійський письменник, автор романів про супершпигуна Джеймса Бонда Ієн Флемінг, російський співак і артист, відомий як професор Лебединський Олексій Лебединський («Я убью тебя, лодочник», «Бегут года»), австралійська поп-співачка й акторка Кайлі Міноуг, російська акторка, дочка Андрія Миронова й Катерини Градової Марія Миронова.
1569 – підписано Люблінську унію, яка об'єднала Польщу й Литву в Річ Посполиту – державу з однаковим устроєм, спільною грошовою системою і сеймом.
1918 – Володимир Ленін підписав декрет про створення прикордонної охорони.
1921 – X конференція РКП(б) прийняла курс на «нову економічну політику» (НЕП).
1957 – у США заснована Національна академія грамзапису, яка вручає найпрестижніші нагороди у світі музики – призи «Греммі».
1995 – на острові Сахалін відбувся руйнівний землетрус силою 9-10 балів, який знищив місто Нефтегорськ, Загинуло близько двох тисяч мешканців.
1997 – у Києві Росія та Україна підписали пакет документів щодо розподілу Чорноморського флоту.
2006 – мешканці Феодосії заблокували розвантаження корабля ВМС США, який прибув у місцевий порт у зв'язку з майбутніми спільними навчаннями НАТО й України.
2010 – понад сто осіб загинули внаслідок теракту на залізниці в індійському штаті Західна Бенгалія. Партизани-маоїсти підірвали колії під поїздом Колкатта-Мумбай.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк ВЕТЕРАН Показати IP 28 Травня 2011 12:03
Луцька міська організація ветеранів України вітає з днем народження активних благодійників і спонсорів літніх людей громади міста Рустама Дячука та Миколу Яручика з Днем народження. Бажаємо Вам активного довголіття, здоров"я, успіхів у праці, хай Ваші серця палають теплом добра і уваги до тих хто цього потребуе. Вітаемо також усіх лучан, хто народився сьогодні. ЛМОВУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus