USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

35 країн вимагають вигнати Росію і Білорусь з міжнародних спортивних організацій

2 Липня 2022 09:56
Міністри спорту 35 європейських і неєвропейських країн виступили зі спільною вимогою призупинити членство Росії і Білорусі у міжнародних спортивних організаціях.

Про це повідомили в Міністерстві спорту і туризму Польщі, передає УП.

«Ми вимагаємо призупинення членства російських і білоруських спортивних союзів у міжнародних федераціях, усунення представників цих країн із керівних органів міжнародних федерацій, а також призупинення трансляції міжнародних спортивних заходів у Росії», – заявив міністр спорту Польщі Каміль Бортнічук на брифінгу 1 липня.

Спільну декларацію про подальші санкції проти Росії і Білорусі у сфері спорту підписали 25 країн Євросоюзу, а також Велика Британія, Ліхтенштейн, Ісландія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея, Японія та Норвегія.

Зазначено, що документ не підписували Болгарія, Угорщина та Швейцарія.

У Міністерстві спорту Польщі нагадали, що це вже друга спільна позиція міністрів спорту Європи та інших частин світу. Першу було представлено 8 березня, незабаром після початку повномасштабного вторгнення.

Тоді міністри спорту рекомендували міжнародним федераціям виключити російських і білоруських спортсменів та команди з міжнародних змагань, а також позбавити Росію і Білорусь права на організацію великих міжнародних турнірів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 2 Липня 2022 11:03
ВОДКА сила спорт могила.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus