USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

3D-модель Старого міста, окуляри VR: чим дивуватимуть туристів у луцьких підземеллях

23 Лютого 2022 08:00
Реставрація підземель колегіуму єзуїтів та вежі Чорторийських у Луцьку – на фінальній стадії. Нині вже здійснені основні закупівлі і залишається виготовити меблі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Як розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець, термін реалізації проекту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», який реалізується за грантові кошти, продовжили до кінця травня 2022 року. Наразі там уже завершили ремонтно-реставраційні роботи. Завдяки економії коштів навіть збільшили площу реставрації фасадів і підвалів.

Читати ще: Можна потрапити у часовий портал: у Луцьку буде подорож найдовшими в Україні підземеллями

Для простору, який там буде, вже виготовили 10 комплектів лицарських обладунків, силіконову фігуру монаха, також є інсталяція привидів, проект предметів інтер’єру. Також придбали смарт-табло. Нині триває робота з історичним факультетом ВНУ та музейниками щодо наповнення інформацією цього табло.

Також уже розроблена 3D-модель Старого міста, яка є динамічною і змінюється через 50 років, демонструючи, як розвивалося місто з 1600 до 1900 роки. Уже є окуляри віртуальної реальності та контент для них – бій в оборонній башті Окольного замку. Крім того, виготовлені щити з гербами князівських і панських родів, які будуть експоновані там.

Читати ще: Привид луцьких підземель. Чим дивуватиме нова туристична локація

Також вже відзняли промоційний відеоролик, який презентують під час відкриття простору.

Нагадаємо, на проект було витрачено близько 30 мільйонів гривень. За ці кошти були відреставровані південно-західне крило колегіуму єзуїтів (підземелля та фасад), башта Чорторийських та залишки стіни Окольного замку. Додатково мільйон гривень виділила міська рада на археологічні роботи у недавно відкритих підземеллях вежі Чорторийських і галерею, яка об’єднала з ними підземелля колегіуму.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus