USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

61-річний нащадок козаків служить на Волині

29 Серпня 2022 20:20
Один із найдосвідченіших і найстарших військовослужбовців у волинській 100-тій окремій бригаді територіальної оборони – 61-річний Василь із позивним «Вайс».

Як розповів Суспільному боєць, служить зараз завдяки тому, що командування врахувало його військовий досвід.

Воювати чоловік пішов ще добровольцем у 2014 році після подій в Іловайську на Донеччині. Каже: тоді приїхав із заробітків в Польщі. Боронив Україну вісім років, поки у серпні 2021-го йому не виповнилося 60 років.

Читати ще: Працював у кузні, а нині у війську: як у волинській бригаді тероборони служить Художник

«Воював у Пісках, воював у Авдіївці за промкою там, у районі промки, ходили на чергування вибивали з-під моста сєпарню, потім Станиця Луганська. Це я у складі 28-ої був. Потім Кримське. Це був останній вихід – Кримське», – каже військовий.
На момент повномасштабного збройного вторгнення російських військ в Україну в лютому Василь був удома. Говорить: одразу рушив до терцентру комплектування та соціальної підтримки.

Читати ще: У волинській теробороні служить нащадок козаків-характерників

«Прийшов до військкомату – дивлюся, натовп. Когось забирають, когось ні. Подивився, там шансів мало: треба тільки бойовий досвід і знання. Саме це було головною мотивацією, щоб не сказати «good bye baby», – каже тероборонівець.
У родині «Вайса» були козаки. Сам чоловік носить «оселедця», який, з його слів, додає впевненості.

«Бабця розповідала і я потім цікавився, що на Запоріжжі було село ціле Печенюки. У ті часи, коли Січ розбили, то всі виїхали сюди. Носіння оселедця внутрішньо робить людину іншою. Це надихає, будемо казати так», – говорить волинянин.
Батько Василя разом із дідом Савелієм возили колись їжу повстанцям, які перебували у волинських лісах.

Читати ще: Два метри зросту, 135 кг ваги та дівчачий батальйон удома: у волинській теробороні служить богатир Манюня

«У нас дуже великий підрозділ був: Карпилівка, Карасин, Черемушно. Три села і у лісі стояв дуже великий підрозділ, вони возили туди їжу. Це мені аж дивно було! Інші боялися. Десь там правильна кровинушка була», – додав військовий.
Боєць Василь має четверо онуків та воєю заради їхнього світлого майбутнього та всієї України. Каже: знає точно, що перемога буде за Україною. У вільні хвилини, додає пише вірші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 29 Серпня 2022 22:02
Німецька каска і позивний "білий" з німецької?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus