USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

70 донорів щодня: під Волинським центром служби крові – кількагодинні черги

20 Липня 2020 21:26
Близько 70 донорів у день і величезні черги. Усі незручності – через пандемію коронавірусу та реформу, переконують у Волинському обласному центрі служби крові.

Як залагодити проблему, щоби донори могли здавати кров і не витрачати на це пів дня, – у сюжеті телеканалу «Аверс».

У період карантину щодня, крім вихідних, під обласним центром служби крові – величезні черги. Донори чекають спочатку на вулиці, а потім – у коридорі закладу. І хоча черги займають ще зранку, більшість людей не готові чекати годинами, аби здати кров, та нарікають на вкрай некомфортні умови.

«Наші донори жаліються, що мінімум часу, який донор тратить на здачу крові, – це година-півтори, максимум можна простояти пів дня, – розповідає про ситуацію засновник cпільноти донорів у місті Луцьку Олександр Плісецький. – Треба вирішувати це питання, тому що не може донор стояти пів дня в черзі. Я взагалі вважаю, що це зневага до донорів, тому що людина приходить, тратить свій час, ділиться своєю кров’ю з хворими, а йому показують пальцем – ставай у чергу, чекай пів дня чи 2-3 години».

Донори не збираються лишати все, як є. Натомість пропонують центру служби крові налагодити систему електронного запису в черги, щоб людям не доводилося годинами чекати.

Через хвилю нарікань з 16 липня час забору крові у центрі продовжили на годину – тепер приймають з 9:00 до 13:00.
Директор Волинського обласного центру служби крові Юрій Кременець розповідає: у період карантину кожного робочого дня приймають 60-70 донорів. Причиною такого ажіотажу й черг, крім карантину, є також реформа донорської служби.

«У зв’язку з реформою служби крові, що була проведена, вся робота припала на обласний центр служби крові. В області було 10 відділень, які заготовляли, і три відділення, які переробляли кров. Вони всі закрилися, тепер прийом донорів з усієї облаті веде центр служби крові», – пояснив Юрій Кременець.

Директор центру додає: нині у приміщення дозволяють заходити трьом особам, аби не наражати людей на небезпеку інфікування коронавірусом. До слова, за період пандемії перехворіло двоє працівників закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йопрст Показати IP 22 Липня 2020 03:32
Так дякуйте нашим реформам влади що закрила інших пункти прийому донорів ,через це і черги на станції переливання.крові

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus