USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

70 квадратів за $9000: у Ковелі власники квартир не можуть вселитися в будинок, який обіцяли здати кілька років тому

25 Травня 2023 08:06
У Ковелі люди кілька років не можуть вселитися в новобудову, бо там не підведено всі комунікації. До багатоквартирного будинку не підведено, зокрема, газ. Забудовник, який за умовами договору мав здати будинок у 2021 році, досі годує людей обіцянками.

«У кого чорна п’ятниця, а в нас завжди чесні ціни», – рекламує свої будинки ЖК «Варшавський» у Ковелі, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Станом на 2019 рік у Ковелі можна було придбати квартиру площею 70 квадратних метрів за дев’ять тисяч доларів. Однак така двокімнатна квартира в новобудові існує тільки на папері – виключно для того, щоби забудовник заплатив менше податків. Решту суми від вартості квартири за максимальними розцінками покупці доплачували окремо.

Ідеться про новобудову на вулиці Заводська, 23 у Ковелі. Власники квартир купували помешкання ще на стадії будівництва. Здати будинок в експлуатацію мали би у 2021 році.

Руслана Романюк та її чоловік Олександр Бединський розповідають, що той, хто купив квартиру, частково вклав свої кошти на будівництво, аби в подальшому отримати помешкання своєї мрії.

«Ми уклали договір із забудовником у березні 2019 року. Купили двокімнатну квартиру покращеного планування на шостому поверсі. За договором цілий комплекс мали здати в першому кварталі 2021 року, а будинок обіцяли здати ще у 2020-му. Зараз нам кажуть, що потрібно чекати, коли здадуть цілий комплекс», – говорить Руслана Романюк.

Вона показує договір купівлі-продажу майна. В ньому чітко прописано всі роботи, які зобов’язується виконати забудовник.

Вартість квартири, як зазначається у договорі, – 9185 доларів. А в іншому договорі про виконання робіт та надання інформаційних послуг Руслана Романюк проплачує 19 133 долари. Ідеться про послуги, як-от консультації з юридичних і ремонтних робіт, заміри площі та броньовані двері. Їх надає ФОП Чокан Роман Юрієвич. Натомість квартири продавало ТзОВ «Укрінкомтехбуд», засновник якого – Гуменюк Ярослав Васильович.

Забудовник, який обіцяв людям квартири мрії, – з Івано-Франківської області. З журналістами спілкується телефоном.

«Не робіть із підприємців легконаживачів. Це сьогодні дуже важко, я вам гарантую… 9185 доларів – це на той час нормальна вартість квартири. У нас дуже дешеве будівництво. Це все нормальна реальна ціна», – каже Ярослав Гуменюк.

Власники квартир досі не можуть вселитися, хоч багато хто вже навіть зробив ремонт.

«Квартира була взята на виплату моїми батькам. Нам обіцяли здати помешкання в першому кварталі 2021 року. Зараз закінчується другий квартал 2023 року. Будинок досі не здано. Ми з дитиною проживаємо в гуртожитку. Я воджу дитину в школу з одного кінця міста в другий. Дитина вже закінчує третій клас, а квартиру брали, коли ще ходила в садочок», – говорить Юлія Гузь.

Степан Дейнека пригадує: забудовник обіцяв встановити котли. «Бачимо, що реально ніхто не рухається. Котли не можуть ніяк встановити. Переводять стрілки на газівників».
Технічний директор АТ «Волиньгаз» Дмитро Кукоба пояснює: «Насправді газифікація цього об’єкта відбувається. Зовнішні мережі вже побудовані… Має скластися наше виконання і фінансування забудовника відповідно до договору».

У Ковельській міській раді про цю проблему знають.

«Якихось глобальних проблем із будівництвом немає. У зв’язку з браком великого досвіду співпраці з енергопостачальними компаніями, будівельною інспекцією забудовник просто не може його здати», – коментує перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

Відзначимо, якщо люди вирішать позиватися до недоброчесного забудовника й вимагати повернення коштів, у разі позитивного рішення суду їм повернуть лише ту суму коштів, яка прописана в договорі купівлі-продажу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нема на то ради ! Показати IP 25 Травня 2023 09:24
" Має скластися наше виконання ...", "...у зв'язку з браком великого досвіду...", "... у нас завжди чесні ціни...", "помешкання своєї мрії...", "консультації з юридичних і ремонтних робіт, заміри площі, броньовані двері..." - то ж треба, щоби на одному квадратному метрі зібралося дурнів і аферистів більше, ніж вартість того ж квадратного метра ! Якщо розум не заходить через голову, то може через %раку зайде !
незнайомий Показати IP 25 Травня 2023 19:54
на військовий час забудовнику не страшно???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus