USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

79 довічних термінів: у Туреччині оголосили вироки за спробу державного перевороту

26 Листопада 2020 13:10
Суд у Туреччині виніс рішення щодо підозрюваних у справі про спробу державного перевороту в 2016 році.

Про це повідомляє Європейська правда.

Судовий процес стосувався подій на авіабазі Акінджи недалеко від Анкари. Тодішній начальник штабу генерал Хулусі Акар, нині міністр оборони, і інші вищі командири були заручниками на базі протягом однієї ночі до їх звільнення вранці 16 липня.

Суд над 475 незадоволеними пілотами ВПС і іншими підозрюваними, пов’язаними з базою, почався в серпні 2017 року у найбільшому судовому залі країни, який знаходиться в тюремному комплексі в Сінкані, провінція Анкара.

Згідно з рішенням суду, колишній командир бази та декілька пілотів винищувачів F-16 були засуджені і отримали по 79 довічних термінів. Такий же вирок отримали четверо «цивільних імамів», які, за даними обвинувачення, планували державний переворот, дотримуючись вказівок лідера організації FETO Фетуллаха Гюлена.

Винищувачі F-16 тричі обстріляли будівлю парламенту, а також дорогу біля президентського палацу і штаб-квартири спецназу і поліції Анкари. Ердоган в той час був у відпустці на півдні Туреччини.

Ще декількох обвинувачених засудили від 3 до 16 довічних термінів. Оголошення вироків триває.

Також було вирішено розділити справи шести обвинувачених, включаючи Гюлена та цивільного імама Аділа Оксюза, яких судять заочно.

Як відомо, понад 100 000 працівників державного сектору, включаючи викладачів та суддів, були звільнені з посад через підозри у зв’язках з Гюленом.

Ці арешти продовжуються, хоча вони менш масштабні, ніж у перші роки після спроби перевороту.

Незважаючи на велику кількість підозрюваних, це не найбільший процес, пов’язаний з переворотом. Близько 521 підозрюваного судять у справі, зосередженій на діяльності президентської гвардії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Салам Показати IP 26 Листопада 2020 14:47
Це країна!!!! А в нас гідність???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus