USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

90 днів у комі: волинянину після жахливої ДТП потрібна реабілітація

17 Вересня 2018 19:03
5 років тому з Михайлом Потіло з Володимира-Волинського потрапив у ДТП. Травми практично були несумісні з життям: відкрита черепно-мозгова травма, численні переломи. 90 днів у комі, ряд складних операцій, зокрема трепанація черепа та вживлення титанових пластин. Лікарі самі не вірили у те, що він зможе хоча б якось давати собі раду. Однак жага до життя, надія та оптимізм батьків перемогли і поступово Михайло повертався з того світу, інформує ВолодимирМедіа.

Матір Михайла пані Мар’яна змушена була покинути роботу, щоб бути з сином в лікарні. Усі три місяці дивилася на те, як балансує дитина між життям та смертю. І найстрашніше, що нічим не могла допомогти. Вона, шукала гроші, дорогі ліки, щоб хоча б якось полегшити страждання свому Михайлику.

Уся надія була на Бога та лікарів, які в кінцевому результаті таки сотворили диво. Михайло здатен, хоча з певними труднощами, ходити, володіти руками, розмовляти. Ось тільки бачити не може. І де тільки його не возили, які тільки процедури не проходили. На знімках та графічних зображеннях не видно причини повної відсутності зору.

Тому усі професори розводять руками.

Коштів на лікування та подальшу реабілітацію пішло чимало. Продавали все, що тільки могли. Навіть квартиру. Орали, сіяли, збирали, а виручені кошти від реалізації сільськогосподарської продукції витрачали на лікування Михайла. Ні в кого не просили ні копійки. Але на той ще час був живий його батько, який усю чоловічу роботу взяв на свої плечі.

Однак у травні батька не стало. Мар’яна залишилась із сином одна. Проте не опустила руки і робить усе можливе задля покращення стану сина, намагаючись влаштувати то у санаторій, то у реабілітаційний табір. Цьогоріч Михайло побував у таборі для незрячих дітей у селі Черкаси, що на Ковельщині.

Хлопець потребує постійної реабілатації та лікування. Оскільки він є незрячим, біля нього потрібно супроводжуючого. Путівок у профільні санаторії, які б враховували перебування матері біля дитини, лікарня отримує мало. Ось і доводиться пані Мар’яні самостійно шукати різні варіанти, які б дали змогу підлікувати дитину. У вересні їй пообіцяли прийняти Михайлика у санаторій під Луцьком, де гарантують лікування масажами. Проте вартість одного дня перебування коштує в межах 1000 гривень. Курс лікування щонайменше 10 діб. Знайти усю суму Мар’яна не могла, тому звернулася до спонсорів.

Родина звертається до усіх небайдужих з проханням допомогти Михайлу пройти повний курс лікування та реабілітації.

Номер банківської картки Михайла Потіло: 5167 4900 5485 1523, Ощадбанк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus