USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

99% померлих від коронавірусу в Італії мали інші хвороби

22 Березня 2020 16:32
Понад 99% померлих у Італії, інфікованих коронавірусом, страждали на інші захворювання, пише Bloomberg.

Такі дані попереднього аналізу оприлюднив італійський Національний інститут здоров’я. В основі бюлетеню від 19 березня та 20 березня 2020 року – це систематизація медичних даних по 34 927 хворих на коронавірус і по 3 047 смертельних випадках.

За даними дослідження, середній вік померлих та інфікованих пацієнтів – 78,5 років.

Що стосується патологій, які мали захворілі на коронавірус до того, як були інфіковані COVID-19, то статистичні дані розподілені наступним чином:

1,2% - не мали патологій;

23,5% - мали одну патологію;

26,6% - мали дві патології;

48,6% - мали три і більше патологій.

Серед хвороб і патологій найчастіше зустрічалися наступні: серцево-судинні захворювання, респіраторні захворювання, діабет, імунодефіцит, метаболічні захворювання, онкологічні патології, ожиріння, патології нирок або інші хронічні патології.

У відсотковому еквіваленті розподіл між поширеними хворобами і патологіями серед захворілих на коронавірус наступний (у досліджуваній групі):

- ішемічна хвороба серця – 30,1%

- фібриляція передсердь – 22%

- інсульт – 11,2%

- артеріальна гіпертензія – 73,8%

- цукровий діабет – 33,9%

- деменція (слабоумство) – 11,9%

- хронічне захворювання легень – 13,7%

- рак у активній стадії – 19,5%

- хронічні захворювання печінки – 3,7%

- хронічна ниркова недостатність – 20,2%

Загалом, це попередні дані, проте вони чітко вказують, що наявність патологій впливає на летальність від коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Доглядальниця Показати IP 22 Березня 2020 17:36
Високий рівень медицини, українську можна порівняти хіба що з їхньою ветеринарною.
Іван Показати IP 22 Березня 2020 18:53
А при чому тут високий рівень медицини, якщо відсутні ліки для боротьби з вірусом? Високий рівень медицини, щоб поправляти подушки хворому? Вірю, що у вас рівень доглядальниці, тільки не знаю - овець, свиней чи людей. "Високий" рівень медицини і такі жахливі цифри смертності. Я б сказав по-іншому: причина тут криється в ментальності нації. Італія розбалувана країна туризмом, оточена теплими морями, високий рівень життя (7-ма країна в ЄС), курортний клімат, нормальне харчування з широким вибором фруктів і овочів. Тому населення розслаблене, розімліле. І не вірило в те, що вірус добереться до них з Китаю. В Німеччині, Франції, США теж високий рівень медицини, а наслідки плачевні. А коронавірусу "корона" не тісна: він косить усіх - від міністрів до бомжів. З іншої сторони, високий летальний відсоток можна виправдати високою тривалістю життя італійців. Багато довгожителів, тому середній вік з летальним кінцем - 78,5 року. Україна таким показником не похвалиться, тому може мати далеко менші фізичні втрати людей. Дай, Боже, нам всім вийти з цієї ситуації живими.
Арафат до Іван Показати IP 22 Березня 2020 20:18
Дозвольте з Вами дещо не погодитись - рівень їхньоі «медицини» - в середньому на «трієчку». Діагностичне обладнання - так. Відсутність фальсифікованих ліків - так. Страхування - так. А от лікування за протоколом - ось тут і корінь зла. Його ж і нам нав‘язують. Ну якщо, припустим, окалина влетіла в око - то за яким х#р@м спершу іти до сімейника, а потім - до окуліста? Через ціну страховки за кордоном люди змушені слідкувати за своїм здоров‘ям та проходити регулярні медогляди. Тому і «вести» пацієнта легше. І все - за протоколом. Тому якщо якийсь «форс-мажор» - кивнули на протокол і вмили руки - хай вищі чини репу чухають. Тому і така гепа в Італії. Просто доводилось стикатися з «освіченою» європейською медициною - дай нашим більше фінансування, обладнання та відокрем і вижени «бізнесменів» від медицини з лікарень - то хвалені німецькі та ісраїльські «професори» були б у наших «на підхваті». Для прикладу візьміть ветиринарні клініки - де хазяї за тварин платять гроші (і немалі) - є все. І УЗД і ШМеДеЗе - все є. Ну от якось так
К.лучанин до Арафат Показати IP 22 Березня 2020 20:42
А я з ІВАНОМ погоджуюсь! Він правду каже , тому що там такі реалії життя . І я це знаю не з других рук. А ті хто йому намінусував - це диванні дописувачі.
Арафат до К.лучанин Показати IP 23 Березня 2020 07:39
Я також Іванові «плюсик» поставив
Петрович до Арафат Показати IP 22 Березня 2020 21:32
БРАВО.ТАКА Ж СИТУАЦІЯ І В ІСПАНЦІВ,ТОМУ І ПРОЦЕНТ СМЕРТНОСТІ ТАКИЙ ВИСОКИЙ.
Іван Показати IP 23 Березня 2020 07:35
"Арафат", очевидно, був в Італії на допоміжних роботах, на яких можна було підхопити "стружку в око". Не може сформулювати елементарну думку, а про стан охорони здоровя цієї держави знає з італійських кабаків. Рівняти медицину Європи і України - що рівняти хр*н з пальцем. Мені випало щастя побачити німецьку клініку "Шаріте" (Берлін), цілий науково-медичний універсальний центр, з в стінах якого працювали і працюють десяток лауреатів Нобелівської премії. Відстань від української до німецької медицини - 40-50 років.
Арафат до Іван Показати IP 23 Березня 2020 09:45
Ну і наша «феофанія» задніх не пасе. А шаріте і лікарня в умовному Дортмуді - теж рівняти не можна. А взагалі Ви злий та невихований. Не хочу з Вами спілкуватись. «Плюсик» залиште собі
fy Показати IP 23 Березня 2020 09:57
нас з Африкою хіба можна зрівняти . без сарказму. а місцями і гірше. жах
К.лучанин до fy Показати IP 23 Березня 2020 11:07
Так , медицина у нас розвалена попередніми "реформаторами" ( ви їх знаєте!). У мене та й багатьох є враження та й переконання що йде цілеспрямоване знищення українців як нації . Погляньте на пенсіонерів на їх життя ! Які ще докази треба ! Цікавий ще один факт, про це в Україні мовчать !. У КНДР з їх радянською медициною - немає жодної смерті від короновірусу. Там теж є карантин. Але все працює. Там медицина ,звичайно , не найвищому рівні . Але на 15тис. жителів є 30-35 лікарів. Нехай навіть не найвищої кваліфікації , але є. Кожен проходить диспансеризацію, флюрографію ( попробували б не пройти , КИМ ЧЕН ІН прийняв би мір щодо них).
аанонім Показати IP 23 Березня 2020 13:04
у білорусії наприклад медицина радянського типу тільки з введенням інноваційних технологій а у нас розвалили те що було а нового європейського кращого не побудували? куди йдем люди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus