USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

COVID-сертифікат для тих, хто перехворів: коли українці зможуть його отримати

21 Вересня 2021 07:40
Ті, хто перехворіли на коронавірус, зможуть отримати COVID-сертифікат орієнтовно в жовтні. У сертифіката не буде відмінностей за кольором.

Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації, пише РБК-Україна.

«Для тих, хто перехворів, COVID-сертифікат буде доступний від жовтня. Якраз в активній розробці. Не буде відмінностей в кольорі, бо йдеться не про вакцину і щеплення. У тих, хто перехворів, будуть антитіла від хвороби. Тобто це ті, хто не вакцинувалися ще, але перехворіли вже», – заявили в Мінцифрі.

Як повідомляли, у застосунку «Дія» українцям стануть доступними внутрішні COVID-сертифікати двох типів – «жовтий» та «зелений». Над їхньою розробкою наразі працюють Мінцифри, МОЗ та НСЗУ. Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» – про повний курс.

Також в Україні буде продовжено термін дії COVID-сертифікатів, який наразі становить пів року. Для вакцинованих українців будуть певні преференції у «жовтій» та «червоній» зонах адаптивного карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 21 Вересня 2021 10:37
Якщо я не знаю,коли хворіла і відповідно до лікаря не зверталась,бо хвороба очевидно пройшла в легкій формі,а у мене при цьому високий рівень антитіл до ковіду, то мені дадуть сертифікат чи ні ?
morpheus до Анонім Показати IP 21 Вересня 2021 12:00
А ви як думаєте? Ні звичайно, тому що нема навіть елементарного доказу (ПЛР-тесту) про вашу хворобу.
Анонім до morpheus Показати IP 21 Вересня 2021 12:34
У мене є доказ - це лабораторно підтверджений високий рівень антитіл до ковіду, мені цікаво чи беруть це до уваги,чи для системи важливі лише антитіла отримані після вакцинації. Хоча після вакцини ніхто не перевіряє наявність антитіл,проте видає сертифікати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus