USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

DDоS-атака: в Україні – збої в роботі сайтів Міноборони, Приватбанку та Ощадбанку

15 Лютого 2022 18:03
Клієнти «ПриватБанку» та «Ощадбанку» скаржаться на збої у роботі сервісів. Зокрема, не працюють застосунки банків, неможливо розрахуватися карткою та переказати гроші. Також не працюють сайти Міноборони та Збройних сил України

Про це пише НВ.Бізнес.

Користувачі Ощадбанку скаржаться у соцмережах, що банкомати та термінали не працюють, з карток не можна зняти або зарахувати на них гроші.

Представники банку запевняють, що проблеми були точковими та робота сервісів відновлена.

«Наразі проблем з проведенням операцій через банкомати чи термінали банку не спостерігається», – повідомляють в Ощадбанку.

Однак клієнти пишуть, що збої в роботі програми та онлайн-сервісів продовжуються.
Клієнти ПриватБанку також пишуть у соцмережах про перебої, зокрема у роботі Приват24.
У ПриватБанку сьогодні спершу заявили, що реєструють звернення клієнтів «про дезінформаційні повідомлення щодо перебоїв в роботі банку».

«Ця інформація є неправдивою і вводить в оману наших клієнтів», – відзначили в банку.
Згодом у Приватбанку визнали про тимчасові труднощі.

«Справді виникли тимчасові труднощі у роботі Приват24, є проблеми в авторизації клієнтів. Над ними вже працюють наші спеціалісти. Ми сподіваємось, що вони оперативно відновлять роботу сервісів. Зараз з’ясовуємо причини збоїв і окремо про них повідомимо, коли все прояснимо», – сказав прессекретар Приватбанку Олег Серга, пише «Політика країни» у Телеграмі.

При дзвінках до контакт-центру включається звукове повідомлення про перебої в роботі Приват24 через «нестабільну роботу каналів зв’язку». Детальніше проблема не пояснюється.

«У банку виникли технічні проблеми, і наші спеціалісти вже над ними працюють. Регламент вирішення проблеми встановлений до 18:00, але може бути продовжений і на більш тривалий час. Повторно відправляти платежі не потрібно, гроші дійдуть, просто із запізненням», – пояснив менеджер контракт-центру Приватбанку.

Читати ще: Системи «Приватбанку» відновили роботу після DDoS-атак

Окрім цього, DDоS-атаки зазнав і сайт Міноборони. Сайт оборонного відомства не відкривається. Після переходу за посиланням з’являється сповіщення: «Немає зв’язку з сайтом».
Як повідомили у МО УНІАН, наразі на сайті здійснюються технічні роботи.
Не відкривається також і сайт Збройних сил України.

Нагадаємо, в Україні у ніч з 13 на 14 січня сталась глобальна атака на урядові сайти. Зокрема, не працювали сайти Міносвіти, МЗС, ДСНС, Кабміну та Дії. У переліку були десятки держустанов.

У Центрі інформбезпеки знайшли російський слід, на це вказувала хронологія поширення новин.

Інформація спочатку з’явилася у соцмережах, далі були «зливні бачки», опісля її активно розповсюдили вже у Росії. Натомість українські медіа підхопили новину приблизно о 7 ранку.

Своєю чергою міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що дані українців у безпеці. Адже Дія не має бази даних людей, а просто бере інформацію з реєстрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus