USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

MOTANKA: у Луцьку випрошували дощ, кохали та вмирали під рок

31 Березня 2018 07:02
У прадавні часи, коли викликали дощ і дякували за багаті врожаї, здійснюючи містичні обряди, коли водночас оспівували й боялися сотень богів, коли поклонялися тотемам і явищам природи, коли дух людини невіддільно єднався з духом природи, змогли перенестися лучани протягом двогодинного концерту рок-гурту MOTANKA.

За яскравим дійством, наповненим гучними роковими композиціями та окультними перформансами, можна було спостерігати на сцені Волинського обласного драмтеатру імені Тараса Шевченка 30 березня.

Те, що йдеться не про звичайний концерт, глядачі зрозуміли відразу, як потрапили до залу, навіть до виходу музикантів та акторів. Достатньо було глянути на саме оформлення сцени: увагу приковували величні дідухи, розвішені кругом ляльки-обереги, обплетені деревами інструменти, давній посуд, глиняні іграшки та тотем Перуну в центрі.

Протягом усього шоу не було зайвих слів, наприклад для представлення наступних пісень. Кожна композиція, чи то ніжна та мелодійна як колискова, чи навпаки така, під крики якої лише стрибати та на повну відриватися, плавно перетікала в міні-постановку, завершував яку початок нової пісні.
Дивні речі коїлися весь час: на сцені цитували древні тексти, вигукували замовляння, випрошували дощу, бездумно танцювали, ворожили, народжували… Усе, врешті, можна звести до одвічної теми протистояння добра/світла та зла/темряви. І незважаючи на те, що гурт MOTANKA дозволив перемогти в нерівній битві темним силам, які повалили тотем, надія, хоч і слабка, зосталася – із єдиними залишеним життям.
Відзначимо, що така, здавалося б суперечлива та доволі незвична для сприйняття, однак, безперечно, цікава та заворожувальна творчість, припала до вподоби багатьом лучанам різного віку. Зал був переповнений.
Довідково:

Гурт MOTANKA розпочав свою діяльність у Луцьку, а продовжив розвиток у Берліні, де музиканти брали участь у різних конкурсах, до прикладу таких, як «Emergenza», «SPH» та «Dittrock». Гурт поєднує українські мотиви та автентичні музичні інструменти з сучасним звучанням, що робить музику незвично мелодійною та унікальною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Кум ЛКТ Показати IP 31 Березня 2018 07:46
МОЛОДЦІ!!! Не перевершено!!!
Глядач Показати IP 31 Березня 2018 08:04
Дуже круто, вітаю! Бажаю нових творчих ідей і визнання.
Admiral Показати IP 31 Березня 2018 08:56
непочатий край роботи для психіатра!!!
Анонім до Admiral Показати IP 31 Березня 2018 11:36
Звичайно таким як ти(неукам), такого мистецтва не зрозуміти !!! Дуже чудовий виступ!!Молодці!!!
Проти Показати IP 31 Березня 2018 09:25
коментар було видалено
Богдан Показати IP 31 Березня 2018 10:59
Круть, просто супер
Таня Показати IP 31 Березня 2018 11:22
Може воно й гарно,але схоже на язичницьку оргію...
а по-моєму до Таня Показати IP 31 Березня 2018 14:53
так і мало бути :) Як передати близькість до природи та особливості культури тих часів без відтворення язичницьких обрядів та вірувань?
Джек Показати IP 31 Березня 2018 11:50
То де такі лапті, як в Толі купити?
Анонім Показати IP 31 Березня 2018 12:04
Дуже гарно, є над втм працювати, особливо над масовими сценами, але загалом атмосферно 8,5/10
100500 Показати IP 31 Березня 2018 14:49
Величезна шикарна робота!Море вражень і мурашки по шкірі!Музиканти високого класу, актори, режисерка - величезні молодці!Виправдали рекламу - такого в Луцьку ще не було!Успіхів вам і натхнення для нових творчих перемог!
Михайло Показати IP 31 Березня 2018 21:27
Приїхав спеціально з Києва, привіз дочку і друзів і ні секунди не пошкодував. Я хлопцям літом на Бандерштаті казав: трохи реклами і декілька якісних кліпів і Україна у їхніх ніг. Це те, що у нас ще не було і всі наші теперішні "зірки" будуть заздрити. Дякую чудовій Волинській землі за таланти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus