USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Microsoft після кібератаки знайшла віруси на українських урядових сайтах

16 Січня 2022 16:38
Компанія Microsoft Corp оприлюднила заяву, що її фахівці знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що жертвами шкідливих програм стали також сайти, пов’язані з критичними відгалуженнями влади, зокрема з медичною службою. Зламані були й сторінки компанії, яка займається розробкою вебсайтів для уряду. Microsoft не уточнив, про яку IT-компанію йдеться.

У заяві технологічного гіганта підкреслюється, що хакери не змогли скористатися даними з жодних продуктів та сервісів Microsoft під час кібератаки на українські урядові сайти. Окрім цього, в компанії заявили, що на урядових сайтах знайшли так звані програми-шантажисти, які могли активуватися згодом, коли їх приведуть у дію хакери. У Microsoft пообіцяли, що компанія продовжить роботу разом із фахівцями з кібербезпеки, аби визначити джерело походження шкідливого забезпечення та цілі хакерів.

Як повідомили у Мінцифрі, наразі докази вказують, що до масштабної кібератаки на державні сайти України причетна Росія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Січня 2022 16:53
Матрасніки самі клепають програми з дефектами, щоб потім мудро їх латати.
Читач до Анонім Показати IP 16 Січня 2022 22:05
В американців є такий гріх, але це не віруси, а недоробки програм. А от кацап Касперський колись випустив оновлення своєї програми на знешкодження нового вірусу через 20 хвилин, як його виявили китайці. Робіть висновки.
ВІРУС Показати IP 16 Січня 2022 20:00
ПРИВИВКІ ПОТРІБНО ВЧАСНО РОБИТИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus