USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Starship для польотів на Марс вибухнув після першого вдалого приземлення. Відео

4 Березня 2021 13:26
Заснована Ілоном Маском американська компанія SpaceX здійснила черговий тестовий запуск прототипу космічного корабля Starship. Він вперше вдало приземлився, але згодом вибухнув.

Про це, зокрема, повідомляють американський телеканал CNN та видання The Verge, передають Букви.

Тестова версія Starship SN10 (десятий серійний випробувальний апарат) була запущена з території приватного космодрому SpaceX у населеному пункті Бока-Чіка (штат Техас) у середу, 3 березня.

Льотні випробування прототипу Starship спершу були перервані незадовго до зльоту (приблизно за одну секунду до старту через занадто велику тягу одного з двигунів). З другої спроби його таки запустили – о 18:14 за північноамериканським східним часом (приблизно о 01:14 за київським часом 4 березня).

Прототип злетів на висоту в приблизно 10 км, після чого здійснив вдалу посадку. Це було перше успішне приземлення прототипу Starship (попередні версії вибухали при спробі посадки).

Проте вже через кілька хвилин Starship SN10 вибухнув на посадковому майданчику. Як пише видання The New York Times, передбачається, що вибух стався через витік палива.

У SpaceX уже заявили, що мають кілька інших прототипів, і наступний, SN11, буде готовий до випробувального польоту «найближчим часом».
Starship – це пілотований космічний корабель нового покоління, що розробляється приватною американською компанією SpaceX для польотів на Місяць і Марс. Він зможе перевозити до 100 людей.

Starship розрахований на виведення на низьку орбіту понад 100 тонн корисного навантаження.

У рамках проєкту SpaceX також розробляє надважку ракету-носій Super Heavy для запуску корабля на низьку навколоземну орбіту та «танкер» для дозаправки Starship на орбіті для місій у дальній космос.

Як повідомлялося раніше, ракета Starship, яку розробляють для міжпланетних перельотів, вибухнув під час випробувань на полігоні у Техасі.

У серпні 2020 року Starship SN5 (п’ятий серійний випробувальний апарат) з двигуном Raptor здійснив перший політ на 150 метрів. Попередні чотири прототипи руйнувалися на більш ранніх етапах випробувань. У вересні Starship SN6 знову піднявся на висоту 150 метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 4 Березня 2021 18:08
Цікава іграшка. Щось керосинка не погасла після приземлення. А руські до цих пір літають на ракеті, яку збудував українець Корольов, мабуть, і в середині там нічого і не змінили. Сьогодні великій (як вони про себе думають) Раші до Макса як до неба рачки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus