USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Telegram став альтернативою даркнету для кіберзлочинців. Дослідження

17 Вересня 2021 18:19
Месенджер Telegram перетворився в хаб для кіберзлочинців, які хочуть купити або продати вкрадені дані або інструменти для зламу.

Про це пише газета Financial Times з посиланням на дослідження, проведене виданням спільно з організацією Cyberint, інформує НВ.

Воно показало, що мережа хакерів, які обмінюються витоками даних на популярній платформі для обміну повідомленнями, стрімко зростає. Іноді вони використовують для цього канали з десятками тисяч підписників.

Контент, який кіберзлочинці продають через Telegram, нагадує контент з даркнету.

«Нещодавно ми зафіксували більш ніж 100 відсоткове зростання кількості випадків використання Telegram кіберзлочинцями», – каже Тал Самро, аналітик Cyberint.

Він зазначає, що месенджером зручніше користуватися, ніж даркнетом. У платформи, яка була запущена в 2013 році, понад 500 млн активних користувачів.

Однак популярність серед кіберзлочинців може привести до посилення тиску на платформу, щоб змусити модерувати контент. Telegram планує в майбутньому провести первинне публічне розміщення акцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus