USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Terra gileya: показали захоплюючі кадри волинського Полісся, зняті для фільму

21 Жовтня 2019 17:34
Команда на чолі з режисером Олександром Стеренчуком, яка працює над фільмом «Terra Gileya (Земля Полісся)», днями повернулася з другої експедиції. Основний акцент цього разу робили на тваринах, які мешкають у Національному природному парку «Цуманська пуща»: олені благородному та олені плямистому, зубрі/бізоні європейських і лосі європейському.

«Усі вони досить рідкісні в наших краях, – зазначає Олександр. – Але зубр і лось – надрідкісні й занесені до Червоної книги України. Якщо оленів ми назнімали вдосталь і до нас влізли в кадр навіть муфлони, які є завезеним інвазійним видом, то зубри конкретно від знімальної групи ховалися, але от лісові інспектори їх бачили і навіть знімали на телефони, як, до речі, й лося. З цих знімань ми зрозуміли, що на кожну тварину має бути окремий похід. З наступного тижня зосередимося суто на зубрі. Ми зрозуміли, як він поводиться, якими стежками ходить, тому будемо з ночі вистежувати і під ранок знімати».
Знімаючи Цуманську пущу, ентузіасти зафільмували й Олику і її стародавні урочища. «Це все землі та маєтки князів Радзивілів. Не оминули ми і знамениту дорогу з давньої бруківки, зняли й сам Олицький замок, а також кількасотлітні каштани. Всіх деталей не розкриємо, щоб не спойлерити, проте спеціально зробили кілька фото, аби передати осінню атмосферу», – інтригує Олександр Стеренчук.

Читайте також: «Наша Прип’ять не гірша за Амазонку»: про Волинь зніматимуть документальний фільм

Звісно, як і в кожній справі, тут важлива командна робота. Тож режисер фільму «Terra Gileya (Земля Полісся)» дякує операторам Олександру Солов’ю та Олександру Харланову, пілоту авіазнімання Костянтину Крижалову, небайдужим людям, які допомагали й допомагають у різні способи: Ігорю Квачу, Максиму Нечипоруку, Сергію Цузу, Олександру Дмитруку, Андрію Д’яченку, Євгену Макарі та всім працівникам Національного природного парку «Цуманська Пуща».

«І не втомлююся повторювати, що ми готові до співпраці й до пожертв небайдужих громадян. Навіть якихось 100 гривень – це вже величезний вклад у фільм про унікальну природу, – каже Олександр Стеренчук. – Дуже хочеться донести світові, що, наприклад, та ж «Цуманська Пуща» не гірша за Єллоустоун».
Фото: Олександр Харланов
Фото: Олександр Харланов
Фото: Олександр Харланов
Фото: Олександр Харланов
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus