USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

TikTok став найпопулярнішою соцмережею серед молоді в Україні

20 Січня 2022 15:44
TikTok став найпопулярнішою соцмережею для українців віком 18−24 років, а Instagram вперше випередив Facebook за кількістю користувачів в Україні. Але найпопулярніша платформа серед українців, яким понад 18 років – YouTube.

Про це йдеться у результатах дослідження соцмереж, проведеного комунікаційним агентством plusone social impact, пише Новое время.

Аудиторія TikTok у цьому віковому сегменті становить 5,5 млн користувачів. Це майже половина загальної аудиторії цієї соцмережі в Україні. Водночас автори дослідження зазначають, що заявлена TikTok цифра в 5,5 млн. користувачів значно перевищує населення України у цій віковій категорії.

У plusone social impact припускають, що таке спотворення може бути пов’язане з наявністю декількох облікових записів у багатьох користувачів, а також з існуванням фейкових облікових записів і ботів, які використовуються для накрутки профілів.

Друге місце за популярністю серед молоді займає Instagram – соцмережею користується 9,6 млн українців віком від 18 до 34 років. Зазначається, що за останні півроку Instagram збільшив кількість користувачів серед українців віком від 13 років на 2,3 млн, вперше випередивши у цій категорії Facebook.
Аудиторія Instagram в Україні становить 17,3 мільйона користувачів, що на півмільйона більше, ніж у Facebook – 16,8 млн.

Найпопулярнішою соцмережею серед повнолітніх українців є YouTube. Аудиторія цього сервісу становить 23,5 млн користувачів, аудиторія Facebook – 16,4 млн користувачів старше 18 років.
Для українців віком понад 35 років Facebook є другою соцмережею після YouTube.
На третьому місці за кількістю повнолітніх користувачів Instagram з аудиторією 15,8 млн, а на четвертому – TikTok. Популярним серед молоді додатком користуються 12 млн українців віком від 18 років.
YouTube випереджає інші соцмережі в Україні у чотирьох із п’яти вікових категорій.

Нагадаємо, серед соцмереж найбільші темпи зростання аудиторії показує TikTok: у 2020 році місячний приріст користувачів збільшився на 59,8%, а у 2021 році – ще на 40,8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ботоферма Показати IP 20 Січня 2022 16:42
Наша робота, наші боти.
Vasyl Показати IP 20 Січня 2022 18:03
Ну нічого дивного. Тупість, деградації і безвідповідальність тепер в тренді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus