USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

WSJ: ООН пропонує послабити санкції проти РФ в обмін на деблокаду українського зерна

17 Травня 2022 20:28
Генсек ООН Антоніу Гуттеріш пропонує послабити санкції проти Росії, якщо вона відкриє Україні експорт зерна.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на дипломатів, передає УНІАН.

Гуттеріш наразі веде перемовини з Росією, Туреччиною й іншими країнами, щоб відкрити експорт українських продуктів харчування на світові ринки і запобігти глобальному дефіциту продовольства.

Дипломати вважають, що Росія зараз не веде серйозних переговорів. За їхніми словами, Туреччина висловила готовність брати участь у домовленостях, в тому числі шляхом розмінування моря й управління судноплавством.

В обмін на деблокаду зернових Гуттеріш пропонує повернути на світовий ринок російський і білоруський калій.

Представники Росії та України при ООН відмовилися від коментарів.

Наразі Радбез ООН не може ухвалити резолюцію, що зобов’язуватиме Росію відкрити українські морські порти, оскільки представники РФ, найймовірніше, цю резолюцію заветують.

Тому країни, які залежать від українського зерна, будуть тиснути на Москву, щоб дозволити хоча б обмежені поставки продукції у супроводі суден під прапорами міжнародних організацій або нейтральної чи дружньої до Росії країни.

За оцінками України, з моменту широкомасштабного вторгнення Росією було вкрадено і вивезено не менш як 400 тисяч т зерна.

Раніше українська розвідка заявляла, що значна частина викрадених з України зернових перебуває на суховантажних суднах під російським прапором в акваторії Середземного моря.

Як ми писали, російські окупанти заблокували в українських портах 90 млн тонн зернових, що в майбутньому загрожує світу продовольчою кризою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Янеробот Показати IP 18 Травня 2022 02:28
Ляяяяя....... немає слів, одні матюки......... проголодались вони...... вони послаблять санкції..... ніхто вам нічого не відкриє, це п...дараси, брехливі с.ки, їх треба знищити і все відкриється, і імпорт і експорт!
Бріжит Показати IP 18 Травня 2022 06:13
Вже Макрон пропонував зберегти лице путькіну.
Бріжит Показати IP 18 Травня 2022 06:21
Які ще санкції.... блін, давайте наступальну зброю швидше, і ми їх вибємо, і буде у всіх зерно і все буде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus