USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

ЄС прибрав найбільшого російського виробника титану із сьомого пакету санкцій, – WSJ

22 Липня 2022 12:40
Європейський Союз під час узгодження сьомого пакета санкцій проти рф заблокував пропозицію накласти санкції на підприємство «ВСМПО-Авісма» – найбільшого російського виробника титану.

Як інформує Громадське, про це пише The Wall Street Journal із посиланням на європейський чиновників.

Газета зазначає, що проти рішення щодо накладання санкцій на «ВСМПО-Авісма» виступили Франція і ще кілька країн через побоювання можливої ​​заборони на експорт титану з росії до ЄС у відповідь.

WSJ пише, що для Франції ця російська компанія є найважливішим постачальником титану для найбільшого виробника комерційних літаків Airbus. За даними компанії Airbus, росія постачає майже половину титану для аерокосмічної промисловості по всьому світу.

Водночас у газеті пишуть, що експорт цього металу є «відносно невеликим джерелом доходу» для рф: у 2020 році експорт склав 415 мільйонів доларів у порівнянні з 16 мільярдами доларів для чавуну та сталі.

«Немає сенсу накладати санкції щодо титану, тому що для росії це малий бізнес. Ті, проти кого ми будемо вводити санкції, –це ми самі», – заявив виконавчий директор Airbus Гійом Форі.

Про російську компанію

За словами співрозмовників The Wall Street Journal, компанію «ВСМПО-Авісма» планували додати до нового пакету санкцій, оскільки вона постачає матеріали для російських реактивних винищувачів, зокрема літаків, які брали участь у війні в Україні.

Крім того, цей виробник титану «частково належить» російській компанії «Ростех», яка виробляє зброю для армії. «Ростех» очолює олігарх Сергій Чемезов, на якого теж наклали санкції.

Як ми писали, Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн 21 липня повідомила, що Рада ЄС затвердила пропозицію Єврокомісії щодо нового пакету санкцій проти росії, який включає зокрема заборону на імпорт золота.

Читати ще: Британія заборонила імпорт золота з РФ, відмовляється від вугілля та нафти

Постійний представник Литви при ЄС Арнольдас Пранцкявічюс також повідомляв, що цей пакет санкцій передбачає новий експортний контроль, замороження активів «Сбербанку» та розширення санкційного списку на понад 50 нових фізичних і юридичних осіб: політиків, військових лідерів, олігархів та пропагандистів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рошенко Показати IP 22 Липня 2022 13:41
Це зрада-зрадонька!
Анонім Показати IP 22 Липня 2022 14:31
нічого особистого, просто бізнес. як і все інше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus