USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

XIV Форум «Органічна Україна. Луцьк»: учасники звернуться до влади щодо підтримки органічного виробництва

21 Листопада 2019 16:24
На Волині відбувся XIV Форум «Органічна Україна. Луцьк». Учасниками форуму були представники влади, громадських організацій та регіонального органічного бізнесу. Їх привітали тимчасово виконувач обов’язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук та заступник голови обласної ради Роман Карпюк. Модерувала захід президент ГС «Органічна Україна» Олена Березовська.

За словами Олександра Киричука, органічне сільське господарство стає все більш популярним у світі, активізує розвиток малих форм підприємництва у сільській місцевості й позитивно впливає на зайнятість населення.

«За даними Міжнародного незалежного науково-дослідного інституту органічного сільського господарства, Україна входить у першу десятку в Європі за загальною площею сільськогосподарських угідь, сертифікованих як органічні. Ця сфера економіки є дуже перспективною через наявність в Україні родючих чорноземних ґрунтів. На Волині ми маємо 19 сертифікованих підприємств загальною площею понад 2 тисячі гектарів», – зазначив Олександр Киричук.

Як поінформувала заступниця директора департаменту агропромислового комплексу обласної державної адміністрації Людмила Петриканин, наразі в області 19 суб’єктів підприємницької діяльності сертифіковані на виробництво органічної продукції «Органік стандарт».

«Практично усі сертифіковані на виробництво продукції рослинництва, лише товариство зі Старого Порицька – на продукцію з тваринництва. Виготовляють три види твердого сиру, п’ять – м’якого, а також кисломолочний сир, сметану і вершкове масло», – повідомила Людмила Петриканин.

Варто зазначити, що в регіоні діє комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016 – 2021 роки, яка передбачає часткове відшкодування вартості послуг із сертифікації (до 50% вартості понесених витрат, але не більше, ніж 50 тисяч гривень на 1 господарство (сертифіковане як органічне).

Серед іншого у програмі форуму – обговорення формування та розвитку органічного ринку України та світу, статистики та головних векторів органіки, тенденції споживання продукції тощо.

На заході обговорили не лише фінансову підтримку влади представників органічного бізнесу у вигляді обласної програми, а й іміджеву підтримку органіки. У підсумку учасники зустрічі підготували спільне звернення до органів державної влади щодо підтримки органічного виробництва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus