USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Аби належно забезпечити навчальний процес, Волинь потребує майже сотні шкільних автобусів

27 Серпня 2022 18:44
Для того щоб в умовах воєнного стану забезпечити довезення учнів до освітніх закладів, на Волині бракує майже сотні шкільних автобусів. Адже частину цього транспорту передали на потреби ЗСУ та для евакуації цивільних.

Про це повідомила керівниця управління освіти і науки Волинської обласної військової адміністрації Людмила Плахотна під час обласної серпневої конференції педагогічних працівників.

«В умовах воєнного стану важливою складовою надання освітніх послуг залишається належна організація підвезення учнів та педагогічних працівників. До початку війни парк шкільних автобусів області налічував 245 одиниць. З початку оголошення воєнного стану для потреб ЗСУ вилучено 59 шкільних автобусів, які перебували в комунальній власності територіальних громад, ще 29 автобусів залучено для евакуації», – зазначила вона.

Читати ще: Перевірили, чи готове позашкілля Волині до навчального року

Із її слів, на сьогодні загальна потреба в придбанні транспорту становить 60 одиниць на заміну вилученої техніки та 33 автобуси для оновлення шкільного автопарку.

Читати ще: «59% батьків – за офлайн та змішану форму навчання, але школи обиратимуть самі», – Луцький міський голова

«Область має кошти освітньої субвенції у сумі понад 28 млн грн, і цього року ми зможемо придбати 13 шкільних автобусів, у тому числі два спеціальні», – додала Людмила Плахотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus