USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аеропорт Ужгорода відновить свою роботу: Україна та Словаччина підписали необхідну угоду

24 Вересня 2020 15:19
Україна і Словаччина підписали міжурядову угоду для відновлення повноцінної роботи аеропорту Ужгорода. В рамках цієї угоди Словаччина відкриє свій повітряний простір для літаків, які будуть літати з Ужгорода.

Про це у Telegram повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише РБК-Україна.

За його словами, сьогодні угода була підписана ним і міністром транспорту та будівництва Словаччини Андреєм Долежалом.

«Нарешті після стількох місяців простою ми з’єднаємо Закарпаття авіаційним сполученням з іншими регіонами та із за кордоном», – зазначив Криклій.

Нагадаємо, угода передбачає можливість використання частини повітряного простору Словаччини для зльоту і посадки літаків в Ужгороді. При цьому авіакомпанії можуть використовувати його лише на запит та з дозволу словацької сторони. Крім того, до виконання рейсу необхідно надавати план польоту.

У 2017 році ЄС заборонив польоти до аеропорта «Ужгород» після того, як закінчився термін дії сертифікату, який дозволяв здійснювати маневри із заходом до повітряного простору країни-учасниці ЄС.

Як відомо, злітна смуга ужгородського летовища закінчується на кордоні зі Словаччиною: літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини.

Для повноцінної роботи аеропорту необхідна міжурядова угода між Україною та Словацькою Республікою, яка має визначити умови використання визначеної частини повітряного простору Словаччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
свг Показати IP 24 Вересня 2020 15:53
а нам то що з того аеропорта.
так таки так до свг Показати IP 24 Вересня 2020 18:25
У нас свій є!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus