USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Африканська чума: трупи диких кабанів виявили на Любомльщині

18 Липня 2018 15:17
Близько двох тижнів минуло, як у Любомльському районі розпочали боротьбу з африканською чумою. Трупи диких кабанів виявили в декількох кілометрах від села Бережці.

Африканська чума – небезпечне вірусне захворювання, яке вражає свиней, достатньо легко передається від хворої до здорової тварини, чому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.

Із цим довелося стикнутися жителям Любомильского району, йдеться у сюжеті Аверсу.

«Спочатку люди всі полякалися, та почали масово колоти свиней, особливо ті, в кого були від 100 кілограм, і більше. Але це тривало не довго, за кілька днів ситуація стабілізувалася, таких більше проявів вимирання свиней немає» – каже один із жителів села Бережці.

Характерними для хвороби є такі ознаки: раптова загибель тварини, підвищення температури тіла, зниження апетиту, в’ялість, швидка втома. На жаль, виготовлення ефективної вакцини проти цього наразі неможливе, тому тварин доводиться відстрілювати.

Начальник Любомльського районного управління Держпродспоживслужби Микола Вавриш запевняє про те, що в районі створено 2 мисливські групи по відстрілу дикого кабана. За цей період відстріляли 17 диких кабанів і 8 з зони спостереження направлені до Львівської лабораторії. Результат отримали від’ємний. Також в селах провели дезінфекцію у 232 дворах і обробили 52 тисячі метрів квадратних.

Як зазначив голова українського товариства мисливців та рибалок Олександр Мікульський, в найкоротші терміни зібрали мисливців для відстрілу хворих кабанів.

«Ми згуртували мобільну групу з мисливців, які не мають вдома поросят. Оточили територію, виявили всіх трупів, які були на цій території кабанів» – зазначає голова Любомильської районної організації УТМР Олександр Мікульський.

«Африканська чума для людини загрози не становить, та селяни налякані, а заспокоїти нікому. Фахівці цю місцевість своєю присутністю не тішать» – підсумовує Олександр Мікульський.

Депутат Вишнівської ОТГ Тетяна Повшук зазначає: «Наше село розміщене в самому серці лісів, і жителі завжди потерпали від нашестя диких кабанів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus