USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ахметов позивається до Росії у Європейському суді з прав людини

27 Червня 2022 13:15
Бізнесмен Рінат Ахметов подав позов проти росії до Європейського суду з прав людини через її військову агресію проти України.

Про це повідомляє пресслужба його компанії SCM.

Ахметов звертається до суду, щоб отримати «компенсації за грубі порушення його прав власності». Він просить суд притягнути росію до відповідальності за руйнування української інфраструктури, у тому числі його підприємств (таких як «Азовсталь»), за мародерство й викрадення експортних товарів. Інтереси бізнесмена представляє міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP.

«Я – за допомогою найкращих українських і американських юристів – подав скаргу до Європейського суду з прав людини про відшкодування збитків. Цей позов – одна з перших міжнародних юридичних дій проти Росії, мета якої – зупинити злочинну діяльність російського агресора, знищення української економіки й розкрадання українських активів», – сказано в заяві.

На додачу до позову Ахметов просить суд про «вжиття термінових забезпечувальних заходів», які не допустять подальшої блокади українських портів, мародерства, крадіжки зернових, а також сталі, виготовленої підприємствами SCM.

Також він закликає інших бізнесменів, які постраждали від агресії, звертатися до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 27 Червня 2022 14:01
чи на зорі анексії-окупації не помічалось за Леонідовичем сприяння РФ в її агресивних планах ?..
Ага Показати IP 27 Червня 2022 15:51
Азовсталь сам збудував, чи вчасно прихватив? "Бізнесмен"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus