USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Акції Tesla виросли на 7% після одного повідомлення Маска в Twitter

8 Серпня 2018 13:17
Генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск повідомив, що розглядає можливість перетворення Tesla з публічної компанії в приватну, коли ціна акцій досягне 420 доларів за штуку, передає Еспресо.

"Думаю зробити Tesla приватною на 420 доларах. Фінансування забезпечено", - йдеться у повідомленні.




Після цього цінні папери компанії-виробника електромобілів різко виросли на 7% за кілька хвилин, а біржі призупинили торги.

Акції Tesla почали рости ще вранці 7 серпня, під час відкриття торгів і на тлі рішення Саудівської Аравії інвестувати в компанію від 1,7 до 2,9 мільярдів доларів. Торги почалися з позначки в 341,99 доларів за акцію і спочатку зросли приблизно до 358 доларів, а після твіта Маска дійшли до 367 доларів за штуку.

Щоб викупити компанію з біржі при ціні 420 доларів за акцію, Маску потрібно 82 мільярди доларів. За словами підприємця, він уже знайшов на це гроші.

Надалі Маск пояснив, що у нього немає вирішального голосу в компанії, і підкреслив, що "його не буде ні в кого з акціонерів" в разі зміни статусу компанії. Підприємець має намір створити фонд, який дозволить будь-кому інвестувати в Tesla. Такий фонд вже існує в іншої його компанії - SpaceX. Нинішнім інвесторам запропонують або обміняти свої акції на приватні, або продати їх за 420 доларів за штуку.

Зазначена ціна за акцію, що дорівнює 420 доларів, на 22,8% вище за ціну на момент закриття торгів у понеділок. При такій ціні вартість угоди буде перевищить 71 млрд доларів, що робить її однією з найбільших операцій такого роду. Зараз Tesla коштує приблизно 58 млрд доларів. Маску належить майже 20% компанії.

Офіційна позиція компанії з цього питання поки не позначена. Аналітики називають можливу трансформацію Tesla з публічної компанії в приватну "неймовірним і дивним розвитком".

Незабаром після твітів на сайті Tesla з'явився офіційний лист від Ілона Маска. Він написав, що вважає цей варіант найкращим для просування вперед.

Також, за словами Маска, компанія відчуває величезний тиск через щоквартальні звіти про прибутки, а розміщення на біржі дає великій кількості людей можливість атакувати компанію.

Як повідомлялося, у зв'язку з реорганізацією з компанії Tesla буде звільнено понад чотири тисячі працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus