USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Антонов» долучився до підготовки запуску Falcon Heavy

7 Лютого 2018 14:47
Український літак Ан-124-100 "Руслан" залучили для перевезення складових ракети-носія Falcon Heavy, який з мису Канаверал у США напередодні запустила американська компанія Ілона Маска SpaceX. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення посольства України у Вашингтоні.

"У вівторок американська компанія SpaceX успішно здійснила перший тестовий запуск ракетоносія Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида (США). Українські "Авіалінії Антонова" взяли безпосередню участь у підготовці запуску, надавши свій літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети", - повідомили у посольстві

Йдеться про частину головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити тільки такий потужний вантажний літак, як український "Руслан", уточнили у диппредставництві.

"Місяць тому український літак подолав 3 613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши своєчасну доставку складової ракети Falcon Heavy для її вчасного запуску з космодрому на мисі Канаверал", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 7 лютого SpaceX провела перший запуск ракети-носія Falcon Heavy з мису Канаверал у Флориді, два з трьох прискорювачів першого ступеня успішно одночасно приземлилися на посадочні майданчики.

Falcon Heavy вивела в космос випробувальний вантаж - автомобіль Tesla Roadster. Спочатку планувалося, що автомобіль виведуть на сонячну орбіту, близьку до орбіти Марса.

Працівник НАСА розповів про запуск ракети Falcon Heavy у Фейсбуці та розмістив унікальні фото - червоний автомобіль на фоні блакитної планети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus