USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Антидопінговий скандал: 16 національних агентств закликали покарати Росію

2 Січня 2019 23:38
У спільній заяві 16 національних антидопінгових агентств закликали Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) негайно притягнути до відповідальності Росію, оскільки остання не надала експертам WADA можливості вилучення допінг-проб з московської лабораторії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на австрійське видання Kleine Zeitung.

"Після більш як трьох років перевірок, нерішучості та компромісів стосовно найгіршого допінгового скандалу в історії спорту, настав час показати, що ні для окремої особи, ні для окремої нації немає винятків у питанні дотримання кодексу Всесвітнього антидопінгового агентства", - йдеться у спільній заяві, підписантом якої є і австрійське антидопінгове агентство NADA Austria.

У заяві міститься заклик притягнути Росію до відповідальності та зазначається, що повернення РФ до міжнародного спорту слід розглядати лише тоді, "коли буде відновлена повна довіра у чисту російську культуру спорту".

При цьому, 16 національних антидопінгових агентств закликали WADA до негайного покарання Росії, не чекаючи засідання 14-15 січня комітету з питань дотримання норм WADA.

Як повідомлялося, фахівці WADA на чолі з незалежним експертом Хосе Антоніо Паскуалем прибули до Москви 17 грудня для отримання даних перевірки допінг-проб російських спортсменів за період з 2011 по 2015 рік, що зберігаються в колишній будівлі московської лабораторії. Втім, Росія не впоралася із завданням у визначений їй термін, до кінця 2018 року, передати дані зі своєї московської антидопінгової лабораторії.

14-15 січня 2019 року має бути опублікована доповідь експертів WADA , від якої залежатиме, чи підтверджене рішення про відновлення Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) в правах. Засідання спеціального комітету з цього питання пройде 14-15 січня 2019 року.

Як відомо, у вересні 2018 року WADA відновило членство РУСАДА після майже трирічної дискваліфікації, викликаної скандалом навколо ймовірної державної програми застосування допінгу в Росії. РУСАДА, однак, має виконати низку умов, однією з яких є доступ WADA до московської антидопінгової лабораторії, а також до її інформаційній системи та допінг-проб, опечатаних з 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 3 Січня 2019 08:33
І тут рашики обгадились. Вялічіє з кожним днем все більше схоже на фекалію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus