USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Аргентинці з волинським корінням: перетнути океан, щоб знайти родину

28 Червня 2018 20:45
Чи готові ви перетнути океан задля налагодження родинних зв’язків, які втратились півстоліття тому? Чи готові ви кинути виклик історії, поїхати у невідомість, аби віднайти своє коріння? Герої сюжету телеканалу "Аверс" Рубен та Летісія прилетіли в Україну з Аргентини, аби познайомитись із далекими родичами та знайти витоки власного походження.

Спочатку подорожі Рубен та Летісія знайомляться з українською, а радше, волинською щирістю та привітністю. Прибувши до Луцька, аргентинці сідають у таксі, і з допомогою мобільного перекладача пояснюють таксисту, куди їм потрібно їхати. Як виявилось пізніше, водій таксі Роман буде супроводжувати пару наступні кілька днів, мало того, виявиться їхнім добрим янголом.

"Ще в Аргентині, Рубен шукає місце для ночівлі, відтак знайомиться з Маргаритою Лихачовою, яка погодилась прийняти подружжя в себе. Дізнавшись про мету приїзду далеких гостей, пані Маргарита поселяє Рубена та Летісію безплатно, бо вважає, що з людей, які мають таку благородну місію, брати гроші неприйнятно. Мало того, жінка супроводжує аргентинців всюди, стає учасницею пошукової експедиції своїх нових знайомих. Рубен називає її їхнім консулом", - йжеться у сюжеті.



Зі слів Маргарити Ліхачової, вона була дуже вражена.

Саме завдяки пані Маргариті, Рубену та Летісії вдається віднайти родинні витоки. Вона ж знаходить перекладача з іспанської, до того ж аргентинського походження —лучанина пана Євгена, а ще історика, краєзнавця Анатолія Гуру.

"Виявляється, що прадід їхній був родом, власне, з Олики. Не з Олики, а з сусіднього села Личани. Брат його діда виїхав в Аргентину.

Виявляється, в селищі Олика є давнє коріння Рубена. Його пращури мали прізвище Теслюк. А в селі Личани ми знайоимось із берегинею роду Теслюків", - йдеться у сюжеті.

"Продали землю, десятину, як колись казали, а самі поїхали, мати не схотіла їхати. Батько сам їздив. Я, каже, не знаю, що там і як. Я не вмію читать, не вмію писать. Те шо і правда", - каже член родини Ольга Теслюк.

Родинне дерево Теслюків дуже розгалужене, тож у Рубена віднині рідних додалося. Вони від свого аргентинського свояка, як сказав би Іван Якович Франко, у захваті.

До приїзду на Батьківщину Рубен Бонавіта знав про Україну лише з розповідей дідуся, тепер обіцяє: «Навідаю родину ще не раз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Родина Показати IP 28 Червня 2018 22:15
Мого діда за Польши в 1935 році виїхала в Парагвай. Навіть збереглась унікальна фотографія зроблена колківським (мещанським) фотографом перед виїздом. Завдяки цьому виїзду я знаю як виглядав дід ,бо він у 1944 році був мобілізований в РККА і загинув у Східній Пруссії .Потім родина переїхала в Аргентину трохи був звязок за советів а потім все затихло.
Ану до Родина Показати IP 29 Червня 2018 04:11
почитайте те що ви написали, якось воно купи не тримаєтся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus