USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Археологи під час розкопок знайшли зброю. ФОТО

13 Квітня 2012 10:42
Деталі гвинтівки, ймовірно, французької моделі Лебель часів Першої та Другої світових війн, знайшли під час розкопок у селі Сирники, що на Волині. Археологічні дослідження, до слова, тут відбуваються вперше.

Про це повідомили у прес-службі ДП «Волинські старожитності».

Так, експедиція археологів завершила рятівні роботи в селі Сирники Луцького району. Незважаючи на невелику площу дослідження – 32 квадратних метри, археологам вдалося виявити два об'єкти епохи бронзи, численні фрагменти кераміки бронзового, давньоруського та пізньосередньовічного періодів.

Однак, культурний шар виявився дуже пошкодженим будівлями початку ХХ століття та подіями, пов'язаними з Першою та Другою світовими війнами.

Доказами цього стали численні знахідки гільз, куль та шрапнелі вказаних періодів, а також деталь гвинтівки – упор багнета, ймовірно, французької моделі Лебель.

Крім рятівних розкопок, відбулися розвідки на околицях Сирників. Це дозволило уточнити межі та датування відомих тут історичних поселень.

Зібрали, зокрема, підйомний матеріал на відомих в історіографії пам'ятках та виявили одне поселення давньоруського часу на території господарського двору.

Археологічні дослідження у Сирниках проводились вперше.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
adams Показати IP 13 Квітня 2012 13:48
Фото просто врпжають...)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus