USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Асоціація футболу Волині долучилася до проєкту підтримки дітей і молоді через спорт

29 Травня 2022 21:55
В Україні стартував проєкт психологічної підтримки для дітей та молоді через заняття спортом. Асоціація футболу Волині активно долучається до цього проєкту.

Відновлення через спорт – новий напрямок спільного проєкту МОН і ЮНІСЕФ – ПОРУЧ, який має на меті забезпечити психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. ПОРУЧ передбачає роботу груп психологічної підтримки, арт-терапію, майстер-класи, розвиток здорового харчування та спортивні заняття.

Спортивну складову проєкту реалізують благодійний фонд «Розвиток футболу України» у партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Вже на першому етапі, у квітні, організовано навчання для мережі спеціалістів (психологи, вчителі фізичної культури, медичні волонтери), які працюватимуть з дітьми та молоддю протягом наступних п’яти місяців. Також для спеціалістів проєкту Українською асоціацією футболу організовано навчання щодо захисту дітей.

Починаючи з другої половини травня батьки зможуть приводити своїх дітей на спортивні майданчики, де з малечею і молоддю в ігровій формі паралельно працюватимуть психологи, вчителі фізичної культури та медичні волонтери.

Спортивні майданчики будуть розділені на зони, де почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розкажуть та продемонструють, що робити у випадку травм. Загалом такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів.

Керівник у Волинській області: Журибіда Володимир (066-307-74-59).

Керівники в регіонах: м. Ковель - Чубара Володимир, м. Нововолинськ - Демус Юрій.

Керівники навчальних закладів, тренери та батьки, які бажають залучити дітей до участі у проєкті, можуть звертатися за вище вказаним телефоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 30 Травня 2022 09:28
Цікавий , хороший захід. Хороші спеціалісти, цікаво дітям. Рекомендую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus