USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Асоціація з ЄС – правильний шлях, але Україна має захистити вітчизняного виробника, – Ігор Палиця

16 Липня 2020 18:42
Угода про асоціацію з ЄС – це єдино правильний шлях для України, але будь-які угоди повинні бути корисними для держави.

На цьому під час ефіру на каналі skrypin.ua 15 липня наголосив народний депутат від Луцька, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця.

За чинними умовами торгівлі діє обмеження на поставку 36 українських товарів до країн ЄС, і тільки на 3 товари, які поставляють до нас. Тому, на думку нардепа, необхідно переглянути економічну частину угоди, щоб захистити економіку та вітчизняного виробника.

Читати ще: «Коли ти знаходишся в залі і від тебе нічого не залежить, відчуваєш себе неприємно», – Ігор Палиця про монобільшість і нову партію

«Імпорт товарів із країн ЄС до України у 2019 році – 24 мільярди. А експорт товарів з України до країн Європи – 20 мільярдів. Експорт зріс на 59%, імпорт – на 63%. Тобто є валютний дисбаланс не в нашу користь – 4%... Тобто вже тут ми бачимо, що мінус 4 мільярди не в нашу користь з моменту асоціації з ЄС», – зауважив Ігор Палиця й додав, що для цілісного розуміння ситуації варто поцікавитися, на скільки впала експортна потужність України за останні п’ять років.

«Я не кажу, що це погано. Угода про асоціацію з ЄС правильна. В нас іншого шляху не було – тільки ЄС. Але ми повинні стояти на захисті своєї економіки. І коли підписуємо якісь угоди, то не повинні їх підписувати, аби підписати. Якщо 36 товарів є проти нас, то і з нашої сторони має бути хоча б половина. Я все розумію, що ми не такі круті, як ЄС, але хоча б половина. Треба думати про своїх виробників... 3 і 36 – це несправедливо. Над цим треба працювати – зменшувати квоти з їхньої сторони і збільшувати з нашої, знаходити паритет», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 17 Липня 2020 06:38
брехня...для того ЄС і пхав ту Асоціацію щоб грабити Україну.Інакшої Асоціації для ЄС не треба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus