USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ігор Палиця про велику політику, партію «За майбутнє», місцеві вибори та ганебний провал «слуг народу»

27 Червня 2020 12:23
Якими будуть місцеві вибори 2020 року? Яка політична мета новоствореної партії «За майбутнє»? Чому «Слуга народу» стрімко втрачає рейтинг, а Верховну Раду варто розпустити? Чому необхідно завершити децентралізацію? Чому президентська вертикаль на місцях вкрай слабка, а уряд не здатен ефективно виконувати свою функцію?

Про це і не тільки – в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу «Аверс» з народним депутатом, лідером партії «За майбутнє», засновником Фонду «Тільки разом» Ігорем Палицею.
Кадри повені у Карпатах нагадують фільм жахів. Одна із причин – незаконне вирубування лісів. Як ви цю ситуацію бачите?

Вирубка має прямий стосунок до цього. Ліси вирубуються. І там ніхто не думає про екологію, а тільки про гроші. Ті ж самі ділки «сидять» на цьому і продовжують це робити. Плюс це зовсім не господарське ставлення до утримання доріг, укріплення берегів. На це щороку виділяються гроші, але вони розкрадаються. Тому що кожен думає, що, може, вже не буде повені. Природа не дає над собою шуткувати. Тому нехай сьогодні Генеральна прокуратура розбирається, де той ліс і де це берегоукріплення.

Там, де підходять по-господарськи, ніякого підтоплення немає. Так, піднялися річки, великий обсяг опадів. Але там, де є господар, все нормально.

А люди дійсно в біді. Багато людей не можуть дістатися до магазину чи до лікаря. Тому наша команда «За майбутнє» працює на Прикарпатті від початку. Наш партійний штаб допомоги людям очолив Олександр Шевченко. Поки держава розбиралася, поки чекала візиту Прем’єр-міністра, вже вночі працювала техніка, розчищали дороги, допомагали людям. Постраждалим довозять їжу, воду. Поки держава думає, ми працюємо.

Виглядає так, що органи місцевого самоврядування, яких так боїться партія «Слуга народу», бере у цій ситуації все на свої плечі. Як і з COVID-19

Ніхто не знає краще, ніж місцеві, що потрібно регіону. Тому я вважаю, що потрібно терміново, і ми доб’ємося цього, закінчувати децентралізацію, віддавати владу на місця. Тому що з коронавірусом боролися ми – місцеві депутати, обласні, міські, депутати ОТГ, бізнесмени, депутати-мажоритарники Верховної Ради.

Держава нічим взагалі не допомагає ні Волинській області, ні іншим. Все, що держава дала, – це невелика кількість захисних засобів і тести, яких не вистачає. Лабораторій не вистачає. За три місяці епідемії ні одна лабораторія не встановлена додатково. Ми гальмуємо з тестами. Тому що вплинути на це за приватні кошти ми не можемо.

Держава тут ніякої ролі не відіграє. Ні губернатори, ні голови районних адміністрацій, як показує практика, не потрібні. Потрібно вводити децентралізацію, самоврядування – і ми самі собі дамо раду.
Ми робили розслідування з приводу вивезення деревини з ківерцівських лісгоспів. Нечіпована деревина за документами проходила як дрова, хоча насправді це добротні колоди. Вантажівки вдалося наздогнати аж біля «Кроноспана», де виготовляють тирсоплиту. З цієї деревини виготовляється ламельна дошка, яка потрапляє на деревообробні підприємства в Європу. Чи може це спричинити екологічну катастрофу на Волині? Ці лісовози уже навіть не спиняє поліція...

А я вам скажу чому. Тому що ці підприємства, які ви назвали, є основними спонсорами партії «Слуга народу», нашого керівника штабу «Слуги народу». Тому вони це все спонсорують. Вони спонсорують, щоб їм дозволяли цю нечіповану деревину використовувати. Це все треба припиняти. Треба віддавати важелі контролю місцевим органам влади, тим, хто дбає про ці ліси.

Безумовно, буде екологічна катастрофа. І те, що у Маневичах чи Ківерцях вирубують ліси, а на Світязі пропадає вода, взаємопов’язано. Це єдина екосистема, яка порушується.

А підприємства, які беруть нечіповану сировину, я б закривав, конфісковував і віддавав би все майно державі. По-іншому з ними боротися неможливо.

Днями інтернет облетіла фраза про «корабельну сосну». Як ви оцінюєте цю ситуацію?

Справа навіть не в тому, чи йде пряма трансляція. Це насамперед їхня колега. Вони постійно виступають за гендерну рівність. Навіть закон ми ухвалили про місцеві вибори, за яким у п’ятірці має бути дві жінки. Говорити такі речі – неприпустимо.

Та це не перший скандал у «Слузі народу». Для мене це якесь зборище недолугих людей, не зовсім освічених, не зовсім розвинених, які не розуміють, що робити, що казати, як ставитися один до одного. От вони зловили хайп. А що робити з цим хайпом вони не розуміють.

Того, що країна падає у прірву, вони не розуміють. Того, що економіка падає, не розуміють. Того, що епідеміологічна ситуація погіршується, а ми йдемо до катастрофи, і нічого не робиться. Всі ресторани і кафе повні. Держава ніяких ліків, обладнання, нічого не виділяє. Все, що зроблено у Волинській області, – це за рахунок меценатів та обласного і міського бюджетів. Від держави – ні копійки. Сидять якісь представники Луганської області і кажуть, що нам закрити, що відкрити.

А голова комітету соціальної політики Третьякова заявляє про те, що всіх, хто не працює і не може знайти роботу, треба стерилізувати. Тому що в них не такі діти народжуються, не такі ростуть. Тобто 500 тисяч наших заробітчан, які приїхали з-за кордону, яких так пафосно зустрічали, давали літаки, рятували, тому що Європа закрилася. Прем’єр-міністр сказав, що ми зараз створимо 500 тисяч робочих місць.

Нічого не відбулося і не відбудеться. Тому що створення одного робочого місця – це в середньому 50 тисяч доларів, якщо це за рахунок держави. Таких грошей в бюджеті не виділено, взагалі ні копійки. І по-друге, нічого не робиться в цьому напрямку в принципі.

Я не кажу вже про тих людей, які втратили роботу в Україні. ФОПи, які мають закриватися після прийняття закону, який унеможливлює взагалі роботу. Касові апарати – це нормально, але понизьте податки. Сьогоднішні податки підприємці неспроможні платити. Тобто ми отримали збільшення безробіття в Україні, 500 тисяч наших заробітчан. І слуга народу, представник партії, голова комітету виступає за стерилізацію цих людей. Це жахливі речі.

Тому, коли мені хтось каже сьогодні, що «Слуга народу» ще десь тримається в рейтингах, то мені здається, що ці люди, які готові за них голосувати, не читають газет, не дивляться соцмережі. Те, що відбувається, – це катастрофа. І цю катастрофу треба зупиняти.

Днями повідомляли, що Президенту довіряє лише 13% українців. Чому такий рейтинг?

Постаралася не лише «Слуга народу», а й сам Президент. Я нормально до нього ставлюся як до людини. Не як до професіонала, а як до людини.

Три смерті на фронті, загинув один волинянин. Вибух газу в багатоповерхівці у Києві, де загинули люди. Повінь на Прикарпатті і Буковині, також загинули люди: ні кризового штабу, ні зібрання РНБО, ні команди губернаторам, ні нічної роботи. Президент у цей час звертає увагу, що він долучився до групи далекобійників, які думають, як об’їхати дороги.

Ну, це вже не жарти. Це жах, що відбувається. Тому вони всі разом роблять все для того, щоб через кілька місяців їхній рейтинг був нуль. Але справа не в тому, яким буде їхній рейтинг. Справа в тому, як відреагує народ. Народ може вже просто не повірити нікому.

Спостерігаючи за тим, як слуги народу голосують, чи є там люди, які читають по 600 сторінок законопроектів, правок?

У фракції «Слуга народу» є розумні люди. Їх дуже небагато, вони в абсолютній меншості, але вони є. Вони читають. Але справа не в цьому. Команди голосувати ідуть же від людей, які не читають ці закони. Приймають рішення не депутати «Слуги народу». Я не знаю, де приймаються рішення. Їм у чаті йде команда, як голосувати.

Тому ми бачимо, що у залі то 150, то 170 людей. Якщо за програму уряду немає більшості – 226, то це говорить про те, що коаліції не існує. Цей парламент треба розпускати. Людей, які прийшли в парламент й отримали 254 мандати, сьогодні вже не існує в такій кількості. Друге – вони ведуть країну до катастрофи. Їх терміново треба відправляти займатися тією професією, яку вони мали до того, як стати парламентарями. І чим швидше Президент це зрозуміє, тим більше шансів у нього буде зберегти свій рейтинг хоч на якомусь рівні.
Днями в Луцьку відбулося «масштабне» відкриття офісу слуг народу, які йдуть на місцеві вибори. Вони заявили, що не бояться сильного місцевого самоврядування. Чи будуть місцеві вибори? Чи це поки фальстарт?

Місцеві вибори однозначно будуть. Вони готуються і розуміють: якщо вони спробують перенести вибори і їм раптом це вдасться, то після перенесення в них буде нульовий рейтинг.

Переносити нічого не треба. Буде важка ситуація – маски, рукавички, окуляри, прийшли на дільницю, проголосували, пішли додому. ЦВК має цим забезпечити.

Те, що наша місцева «Слуга народу» разом з обласною адміністрацією не бояться місцевого самоврядування, це вони просто не потрапляли до нас в руки. Ми так зі сторони поки дивимося. Тому що вони нам не допомагають ні в чому, але й не заважають. Ми на них просто не звертаємо уваги. Ми – це мажоритарні депутати, обласна рада. Ми самі робимо все. Ми зрозуміли, що з них толку ніякого немає, тому вони не існують для Волині, волинян, для місцевого самоврядування. І те, що вони нас не бояться, я б не кидав таких фраз. За них ще ніхто не брався. А час для цього прийде.

Щодо перенесення виборів було дві думки – вони не встигнуть підготуватися, або ж гарний рейтинг матиме так звана партія мерів.

Вони не встигають і не встигнуть зробити команду. В них нема команди і вони не розуміють, як це робити і для чого. Зробити для того, щоби продати місця, поки є якийсь рейтинг, заробити гроші – це вони розуміють. А зробити команду, щоб вирішити питання людей, вони не здатні, тому що вони не розуміють, які в людей проблеми.

20 травня відбувся з’їзд партії «За майбутнє». Тоді ви озвучили, що йдете на вибори командою мажоритарників з усієї України. На якій стадії підготовка?

Партія зареєстрована. Я офіційно очолив партію. Вже зареєстрований як керівник партії у Мін’юсті. Ми сьогодні її збираємо, структуруємо, запрошуємо людей, які знають проблеми в регіонах. Це в основному або діючі, або колишні мажоритарники. Ми беремо господарників, аграріїв, лікарів, вчителів. Ми скрізь зараз по Україні формуємо команду.

Це не партія Палиці чи інших мажоритарників. Ми намагаємося створити партію, яка буде захищати всіх, починаючи від місцевих жителів мікрорайону, вулиці, села, закінчуючи вирішенням питань республіканського рівня.

Безумовно, мені легше було б створити на Волині партію «Тільки разом». Всі знають Фонд «Тільки разом». Я міг би досягти, напевно, більшого результату, щоб набрати більшу кількість голосів до обласної, до міських рад. Але що я міг би вирішити?

Так, у нас є команда в обласній та міській радах. Але вплинути на вартість тарифів на електроенергію для людей ми не можемо. Не можемо вплинути на формування тарифів на газ і на водоканалі, на підприємстві електротранспорту, на «Луцьктеплі». Тому що в Києві сидять ділки, які набивають кишені і продають газ втридорога населенню, у той час, як у Європі він в три рази дешевший, коли електроенергія там удвічі дешевша, нашим підприємствам її продають удвічі дорожче, щоб зробити їх неконкурентоспроможними.

Тому було рішення вимушене. І я не хотів іти в таку велику політику. Але зібралися наші мажоритарники і вони поставили умову – що я очолю партію. В партії рішення ухвалюють не одноосібно, а спільно. Є президія, є політрада. Ми запрошуємо дуже сильних і грамотних людей. За кілька тижнів ми представимо тих, хто увійшов у центральні органи партії.

Ці місцеві вибори набагато важливіші, ніж наступні вибори до Верховної Ради, а вони будуть дострокові. Ми сьогодні повинні дати надію людям на місцях.

На Волині ми йдемо всі разом. Якими б різними у нас не були погляди на певні речі. Ми – це Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Вячеслав Рубльов, я. В кожного є свій округ. І ми підемо на вибори однією командою волинян від партії «За майбутнє».

Завдання партії – набрати 15% голосів мінімум за депутатів обласних рад по всій Україні. Ми повинні заявити про себе, що ми перспективна майбутня парламентська партія, і почати готуватися до перевиборів до Верховної Ради.

Чим швидше нам це вдасться, чим швидше нам повірять люди, тим швидше понизяться податки, тим швидше на полицях магазинів з’являться наші українські продукти харчування, а не польські, іспанські, турецькі.

Тому що ми хочемо вводити мита, які будуть захищати наш бізнес. Понизяться податки, бо ми хочемо відійти від співпраці з МВФ, який сьогодні забороняє нам це робити. Податки на заплату, ПДВ, податок на прибуток. Хочемо піти шляхом тих країн, які вже розірвали угоди з МВФ, понизили податки і сьогодні мають успішні економіки.

Ми хочемо внести податки на виведений капітал, щоб люди, коли заробляють і вкладають в компанію, не платили податок на прибуток. А якщо отримують дивіденди, платили відповідний податок, як працює цивілізований світ. Але нам сьогодні не дають цього робити наші зовнішні партнери чи друзі, як їх називають. Ми для них – не друзі, а вони для нас – друзі. Так не буває.

Ми йдемо для того, щоб захистити скорочення шкіл, лікарень, щоб збільшити зарплати лікарям, вчителям, а не тільки суддям, прокурорам, НАБУ, СБУ і всім іншим.

Ми йдемо, щоб захистити Волинський край і всіх волинян. І партія «За майбутнє» це зробить. Це не зроблять ні «Слуга народу», ні «Батьківщина», ні партія Порошенка. В них інші цілі.

І я дуже сподіваюся, що волиняни нам повірять і підтримають. Щоб ми ні з ким не загравали, одноосібно сформували більшості у всіх місцевих радах. І щоб перед волинянами відповідали ті, кого вони знають.
В одному інтерв’ю ви сказали, що набираєте людей чесних. Що таке чесні правила гри?

Коли ти потиснув руку, ти маєш тримати слово. Коли ти взяв зобов’язання, ти маєш тримати слово. Мені вдалося за п’ять років обласної ради – там ніколи ніхто не брав хабарів. Ми чесно робили свою роботу. Ми закінчили перинатальний центр, інфекційну лікарню. В наступній каденції приведемо до ладу дитячу лікарню, тубдиспансер, госпіталь ветеранів. Ми все зробимо. Нам просто не вистачало грошей, тому що волинський бюджет мінімальний. Нам не давали, щоб запрацювало комунальне підприємство із видобутку бурштину, щоб наповнювати бюджет.

Тому чесна людина – це та, яка не підведе. Для мене немає назви партії – чи це Партія регіонів, чи ЄС, чи БЮТ, чи Аграрна, чи Радикальна. Ми будемо формувати команду з тих людей, яких поважають на місцях, які не причетні до кримінальних скандалів, про яких не скажуть, що вони нечесні і хабарники. Для мене не існує партії, у якій була людина. Для мене важливий її імідж і те, що людину поважають.

Партія «За майбутнє» йде для того, щоб не розділяти, а зшивати країну. В Україні всі мають бути однакові і захищені. Ми йдемо, щоб зробити державу економічно сильною.

Чи буде в період виборчої кампанії залучатися Фонд «Тільки разом»?

Фонд буде працювати весь час. Фонд не купує голоси виборців. Він допомагає людям. Працівники Фонду ніколи нікому не казали, за кого голосувати, і не будуть казати. Фонд повинен працювати, він не займається партійною агітацією. Він займається допомогою людям і буде це продовжувати.

Чи можуть відбутися місцеві вибори в електронному форматі?

Я дуже сумніваюся. Хіба що заради фальсифікації. Ми не здатні провести чесне електронне голосування. Якщо «Слуга народу» думає таким чином фальсифікувати вибори, ми не дамо їм цього зробити.

Який зараз запит суспільства?

Соціологія показує, що 45% людей не хочуть голосувати за старі партійні суб’єкти. Вони хочуть якесь нове політичне об’єднання, але з досвідченими людьми – управлінцями, представниками місцевого самоврядування, директорами чи господарями підприємств, які щось вже вміють в цьому житті робити, які створили робочі місця, які знають, як керувати країною, які мають досвід.

Те, що сьогодні відбувається: Україна – як автомобіль, який на швидкості їде в бетонну стіну, за кермом сидять люди, які не вміють керувати. Вони казали, що вони професіонали в автоспорті, чемпіони всіх змагань. І люди їм повірили. Тому що колишній керманич почав їхати в цю прірву, у цю бетонну стінку на шаленій швидкості. Люди в цьому зневірилися і поміняли його.

Вони голосували не стільки за Зеленського, як проти Порошенка. Тому що Порошенко – це війна, економічна криза, суцільна брехня, хабарі, розграбування бюджету. І це продовжувалося б і надалі. Тому люди проголосували за нових керівників цього автомобіля. А за рік ми побачили, що автомобіль як їхав, так і їде. Спочатку він пригальмував трішечки, поки розбиралися. А сьогодні він так само тисне на газ. Сьогодні вони так само сіли на всі потоки, сьогодні так само скрізь хабарі.

Якби сьогодні відбулися вибори, Зеленський точно переміг би. Тому що альтернативи йому сьогодні немає. Але не факт, що ця альтернатива не з’явиться завтра.

На часі – друга серія плівок Байдена-Порошенка. Маємо уже навіть відкриті кримінальні провадження. Всі чекали від перших плівок, що почнуться гучні кримінальні справи. Чи не виникає у вас враження, що Україна під зовнішнім кермуванням вичікує результатів виборів в Америці? Тому не садять Порошенка. Або він дійсно досі умовно керує країною і сидить на тих же потоках...

На тих самих потоках залишилося 60-70% представників Порошенка скрізь, включно з оборонпромом, Міноборони і навіть головами райдержадміністрацій. У тому, що Україна під зовнішнім впливом, у мене немає ніякого сумніву.

Те, що ми почули на плівках, це державна зрада. І оскільки нічого не відбувається, це означає, що під зовнішнім впливом також органи правосуддя, органи правопорядку. Вони ж не будуть самі себе судити.

Ми повинні поміняти ситуацію, коли в наглядових радах, коли керівниками підприємств є іноземці, яких нам нав’язують ззовні. Керувати Україною мають українці.

Я не очікую нічого, тому що нас змусили прийняти банківський закон, який порушує 11 статей Конституції. Була команда ззовні.

Щодо «ПриватБанку», я був свідком всього, що відбувалося. Коли Коломойського призначили губернатором Дніпропетровської області, все зупинилося. Зупинилася агресія на сході, яка вже почала розвиватися. В Дніпропетровську були мітингувальниками, які кричали: «Путін, прийди!». З’явилися добровольчі батальйони. Коломойський став ініціатором, Аваков «пробив» в Кабміні і Коломойський почав фінансувати створення добровольчих батальйонів. Хлопці, які з Майдану пішли в ці добровольчі батальйони, зрештою пішли на схід і почали захищати Україну. Так, було багато випадків мародерства, кримінальних правопорушень серед цих людей, на це не треба закривати очі. Але в основному ці люди зупинили агресію Росії.

І я переконаний, що нашим зовнішнім партнерам, друзям було цікаво, щоб Росія зайшла не тільки в Луганськ і Донецьк, а й у Харків, Дніпропетровськ. І щоб вона дійшла до Києва, щоби показати світу, яка Росія агресор, який російський ведмідь страшний, щоб забрати всі економічні ринки в Росії. Тобто Росію спровокували.

Нам заборонили стріляти в Криму, де ми могли малою кров’ю, навіть без крові, зупинити агресію. Все, щоб росіяни там закріпилися, щоб першими ввести санкції через Крим. Цих санкцій здалося замало, їм дозволили захопити Донецьку й Луганську ОДА, СБУ. По Харкову Аваков прийняв рішення і повернув назад Харківську ОДА, без крові, і сьогодні це Україна. А по Донецьку і Луганську спецпризначенцям була дана команда відійти.

Почалася війна, втрати, понад 10 тисяч загиблих. Це все – на руках Порошенка. Він винен в тому, що не закінчив АТО за два тижні. Гіркіна можна було придушити в Слов’янську разом з його найманцями. Можна було викинути всіх з Донецька і Луганська. Так, безперечно, Росія – агресор. Вона давно хотіла захопити Україну. Але ми могли цього не дати від самого початку. І я переконаний, вона побоялася б піти прямою агресією. Тому що у Криму вони довго не визнавали своєї присутності. По Донбасу вони до цього часу не визнають. І не дай Бог повернення Порошенка, чи якогось реваншу йому. Це буде біда.

Чому «ПриватБанк»? Байден сказав: як голка в одному місці. Тому що ці добровольчі батальйони не могли вибачити Коломойському. Тому що він зупинив наміри Америки в тому, щоб Росія дійшла до Києва. Я це чую з плівок Байдена. Я це чув, коли Яценюк передав прямі слова Байдена: Ігор Валерійович, тобі не дають американці візу, тому що вважають тебе терористом, бо ти створив добровольчі батальйони.

І «ПриватБанк» сказали в нього забрати. «ПриватБанк» працює сьогодні спокійно, отримує мільярдні доходи. А забрали, тому що він був незручний. Він і сьогодні незручний, він така людина. А ці плівки, я думаю, все виведуть на чисту воду.
Днями нардепка Кіра Рудик від партії «Голос» зазначила, що пропонували 60 тисяч доларів за те, щоби не прийти в зал, коли голосували антиколомойський закон.

60 тисяч я, напевно, не взяв би, але мені не пропонували (сміється). Ми повинні розуміти, що таке «Голос». Це – Томаш Фіала, це Джордж Сорос, це Фонд, який скуповує майно України під час війни. Це люди, які хочуть, щоб тут була війна, голод, щоб українці були незаможні, щоби скупити все – землю, нерухомість, державні підприємства і банки.

«Голос» – це банда, яка говорить, що сімейні цінності треба відкидати, що марші ЛГБТ – це нормально, коли чоловік з дружиною – це погано. Це та банда, яка каже, що, коли в Україні криза і війна, треба продати всі державні підприємства. Це та банда, яка хотіла довести до кінця медичну реформу, позакривати лікарні, позвільняти лікарів.

І за банківський закон голосував Порошенко, тому що він з Гонтаревою мали б кримінальні справи, якби цей закон не пройшов. Голосувала «Слуга народу», тому що така команда була з МВФ, інакше чергового траншу не буде. І голосував «Голос». Всі, хто зацікавлені в тому, щоб Україна і надалі жебракувала, голосували за цей закон. І він не антиколомойський, він – антиукраїнський. Там про «ПриватБанк» немає нічого, там про всю банківську систему і про те, що було, коли люди втратили всі свої капітали і не можуть сьогодні судитися. Більше ста банків «поклала» Гонтарева з Соросом і МВФ.

Конституційний Суд має розглядати скарги, подані від депутатської групи «За майбутнє», фракції «Батьківщина». Оскаржуємо також закон про землю. Якщо цей закон запрацює, люди ніколи не повернуть свої гроші.

Насторожує дуже велика кількість «грантоїдів», які пропагують ЛГБТ. Що це таке?

Це зрада Бога. Це зрада країни. Це диверсія і диявольщина. Це все оплачується тими, хто хоче зруйнувати сімейні цінності, державні цінності, десять заповідей, віру в Бога. І коли ми прийдемо до влади, пропаганда ЛГБТ буде заборонена на рівні закону. В Україні будуть сімейні цінності. Людина створена для того, щоб давати життя і майбутнє своїм дітям.

Чи варто легалізовувати зброю в Україні?

Напевно, варто дати можливість купувати зброю і мати право себе захищати. А ті, хто хочуть пограбувати, обікрасти, зґвалтувати, повинні знати, що людина може мати при собі зброю і має право її використовувати. Але тут треба чітко виписати закон, має бути дозвіл психіатра, нарколога, щоби володіти зброєю могли тільки здорові врівноважені люди. Так само чітко мають бути виписані умови, за яких людина матиме право використовувати зброю.

Телеканал «Аверс» робив опитування про те, що за пів року зробив Юрій Погуляйко, чи знають люди про весь луганський десант. Чому Офіс Президента вкотре присилає на Волинь немісцевого правоохоронця?

Їм не подобається Палиця. І Порошенку не подобався Палиця. Тому що Палиця не голосує так, як хоче Банкова. Тому що «За майбутнє» не голосує за закони, які проти людей. Палиця поганий, тому що захищає волинян і не дає на Волинь залізти бурштинокопачам з Львівської, Житомирської чи Рівненської областей, не дає розкрадати бюджет. Не дає можливості обласній адміністрації купувати за відкати швидкі допомоги або медичне обладнання. Палиця для них поганий. Але мені все одно. Головне, щоб Палиця був хороший для волинян.

Волинь опинилася в антирейтингу облдержадміністрацій, які не впоралися із коронавірусом. Чому так сталося?

Це не їхня вина. Вони не могли нічого зробити поганого і доброго. Вони просто є. Сьогодні президентської вертикалі не існує. Вони є тільки для того, щоб на виборах примушувати вчителів і соціальних працівників голосувати за ту або іншу політичну силу.

Ми все зробили самі. Вчасно виділили гроші з обласного і міського бюджетів – по 60 мільйонів. Вчасно підійшли гроші Фонду «Тільки разом» – 20 мільйонів. Ми закупили все необхідне для захисту лікарів, поліцейських, прикордонників.

Ми підготували Боголюби. І правильно вчинили, що зробили повністю окремий корпус, в якому сьогодні 110 готових ліжко-місць. Будемо збільшувати до 180, тому що навантажуються лікарні.

Двічі на день мені звітує головний лікар Дудар про те, що відбувається в інфекційній лікарні, обласній лікарні, в Боголюбах. Яка ситуація, звідки везуть людей. Вже сьогодні робиться по дві-три операції саме в Боголюбах. Тому що хворі на COVID-19 мають супутні патології. І слава Богу, що ми підготували, що там є хірурги, анестезіологи, реаніматологи. Якби ми слухали державу і санітарного лікаря Ляшка, який тільки у 21017 році закінчив університет і не має жодного досвіду, повний профан, який ще у січні підписав наказ, щоб закрити і розпустити всі санепідемслужби, то була б катастрофа.

Якби ми його слухали, то була б тільки одна інфекційна лікарня. Яка мала всього три чи чотири апарати штучного дихання. Яка не мала кисневої системи. Яка не мала реаніматологів, анестезіологів і хірургів та можливості зробити термінову операцію. Дякуючи тому, що є Боглюби, що лікарі молодці, сьогодні ми маємо більш-менш контрольовану ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Євген Показати IP 27 Червня 2020 12:46
Ігор Петрович міг би бути чудовим прем’єр-міністром.Чи все ж таки буде?
Микола Показати IP 27 Червня 2020 17:48
Людина каже розумні речі,багато чого зробив і ще зробить для громади
Валерiй Показати IP 27 Червня 2020 20:06
Я за Петровича!!!!!! Мудра людина!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus