USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ассанж втручався у вибори США, перебуваючи в посольстві Еквадору, – ЗМІ

16 Липня 2019 08:29
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж з посольства Еквадору в Лондоні особисто керував публікацією компрометувальної інформації, у тому числі тієї, що чинила вплив на виборчу кампанію в США 2016 року.

Про повідомила телекомпанія CNN з посиланням на звіти іспанської приватної охоронної компанії Undercover Global про стеження за Ассанжем, передає Кореспондент.

За даними телеканалу, звіти містять дані про те, як Ассанж у посольстві Еквадору проводив тривалі зустрічі з «росіянами і хакерами світового класу», а також особисто замовляв дороге комп’ютерне обладнання для полегшення процесу обміну даними.

Засновнику WikiLeaks надавалися високошвидкісний Інтернет, телефонний зв’язок і приміщення для конфіденційних зустрічей з особами, яких він запрошував. Ассанж аргументував такі запити необхідністю підтримувати діяльність WikiLeaks. Також він застосовував пристрої власного виготовлення, призначені проти спроб його прослуховувати.

Згідно з публікацією CNN, засновник організації негласно користувався майже такими ж повноваженнями, як і посол Еквадору у Великобританії.

Нагадаємо, у липні 2016 року WikiLeaks опублікував внутрішню переписку Демократичної партії США, що негативно позначилося на популярності кандидата в президенти від демократів Гілларі Клінтон. Спецслужби США підозрюють Росію в тому, що вона організувала хакерську атаку для злому листування.

Раніше президент Еквадору Ленін Морено заявив, що Ассанж намагався використовувати посольство країни в Лондоні як «центр для шпигунства».

Ассанж був заарештований 11 квітня 2019 року британською поліцією, позаяк влада Еквадору скасувала рішення про надання Ассанжу громадянства країни. Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом США, де йому загрожує до 5 років в’язниці за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus