USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Астероїд не винен: вчені висунули нову теорію зникнення динозаврів

2 Листопада 2023 00:23
Вчені наблизилися до розгадки можливої причини вимирання динозаврів близько 66 мільйонів років тому. У новому дослідженні стверджують, що динозаври загинули зовсім не від удару астероїда.

Про це пише ТСН з посиланням на видання Metro.

За словами команди з Королівської обсерваторії Бельгії, основною причиною масової загибелі життя на Землі став пил із подрібненої породи, викинутий в атмосферу планети. Він заблокував Сонце і перешкоджав фотосинтезу рослин.

Читати ще: Генії свого часу: вчені розвіяли міф про низький IQ динозаврів

Результати нового дослідження свідчать про те, що кількість пилу склала приблизно 2000 гігатонн. Для порівняння, це в 11 разів більше, ніж вага Евересту. Вчені також виявили, що цей пил затримався в атмосфері до 15 років, фактично спричинивши світову ядерну зиму.

Унаслідок ядерної зими на Землі рослинність загинула, що призвело до голодування багатьох травоїдних видів, зокрема й динозаврів. Крім того, цей кліматичний колапс став початком катастрофічного масового вимирання, внаслідок якого Земля втратила майже 75% усіх живих істот.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 2 Листопада 2023 09:37
А пил де взявся? Від падіння астероїду ... ну блть...
123 до Анонім Показати IP 2 Листопада 2023 21:06
Пил то таке. Він маленький. А от астероїд - ого-го.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus