USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аварія рейсу МН17 на Донбасі: ЗМІ оприлюднили аудіозаписи

11 Квітня 2021 22:22
Нідерландська телерадіокомпанія NOS опублікувала розшифровку нових аудіозаписів у справі про катастрофу рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року.

На них зафіксовані, зокрема, переговори підозрюваних Сергія Дубинського і Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

За даними ЗМІ, переговори перехопили українські спецслужби. Більше десятка записів були оприлюднені Міжнародною слідчою групою.

У день авіакатастрофи 17 липня Дубинський заявив, що має прямий контакт з Москвою. На записах чути, як в той же день Дубинський говорить про ракетну установку Бук на підконтрольній бойовикам території.

Приблизно через пів години після падіння Боїнга Дубинський дізнався від терористів, що вони нібито збили український винищувач. Йому знадобилося майже дві години для того, щоб з’ясувати, що в цей же час був збитий пасажирський літак.

При цьому, з опублікованих аудіозаписів неясно, хто саме віддав наказ стріляти з Бука.

У публікації нідерландських ЗМІ також говориться, що той факт, що Дубинський і його спільники могли не знати, по якій цілі випустили ракету, не має значення для звинувачення.

Аналіз переговорів також говорить про те, що вплив Росії на бойовиків Донбасу зростав. Москва була залучена у військово-стратегічні рішення, а терористи отримували від РФ засоби зв’язку, захищені від прослуховування. Стверджується, що до постачання апаратури мала стосунок ФСБ.

Пасажирський Boeing 777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, було збито збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Об'єднана слідча група, яка веде міжнародне розслідування катастрофи МН17, зробила висновок, що літак був збитий ракетою, випущеною зенітно-ракетним комплексом Бук поблизу населеного пункту Сніжне. При цьому слідчі впевнені, що ракетний комплекс був доставлений в Україну з Росії.

На початку 2020 року прокуратура Нідерландів висунула обвинувачення чотирьом підозрюваним у справі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом.

Серед підозрюваних: Сергій Дубинський (позивний Хмурий), Ігор Гіркін (позивний Стрєлков), Олег Пулатов (позивний Гюрза), Леонід Харченко (позивний Крот).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вже неюрист фейкін Показати IP 12 Квітня 2021 01:18
Давайте ще послухаємо розмову диспетчера і пілота, і льотчика Волошина з командиром. Як це всі вони мертві?!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus