USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Авіакатастрофа біля Чугуєва: назвали попередню причину та розкрили хронологію подій під час падіння

26 Вересня 2020 10:55
Навчальні польоти літака Ан-26, який зазнав аварії під Харковом, розпочалися о 18:50 та мали тривати до 22:50. О 20:38 командир екіпажу доповів про відмову лівого двигуна.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Новое время.

За попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали, всі польоти виконував командир екіпажу. Після виконання частини маршруту о 20:38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20:40 — запросив захід на посадку, о 20:43 — пройшов дальній привод, о 20:45 — сталася авіакатастрофа.

Бортовий самописець літака зранку 26 вересня знайшли, але ще не вилучили з літака.

На місці події працюють офіцери Служби безпеки України, прокурори військової прокуратури та слідчі Державного бюро розслідувань. Тривають першочергові слідчі дії. Обставини, причини та умови авіакатастрофи встановлюються.

Міністр оборони України Андрій Таран повідомив: «Усе йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот-інструктор, курсанти по черзі сідали у праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та керування літаком».

За словами міністра, попередній аналіз дає підстави вважати, що скоріш за все літак зачепився крилом за землю, повідомляють на сайті міністерства.

«Бортовий самописець зараз знаходиться в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити висновки», — повідомив він.

Керівник оборонного відомства зазначив, що за попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Тобто, відмовив не сам двигун, а один з його датчиків. Міністр додав також, що двигун літака мав в запасі більше п’яти тисяч льотних годин до чергового ремонту.

За словами Андрія Тарана, літак 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але машина могла здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу. Йдеться і про двигуни, і про сам борт. Він також підкреслив, що упродовж вчорашнього дня літак здійснив шість злетів та п’ять посадок, і мав ще працювати до 23.00. Тобто, усе йшло за планом.

Нагадаємо, 25 вересня близько 20:50 год у Харківській області на 530 кілометрі траси Київ-Харків, за 2 км від військового аеропорту, поруч із дорогою коли заходив на посадку впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.

Станом на 6:30 ранку суботи було відомом про 22 загиблих. Але о 9 годині ранку в суботу на місці катастрофи військового літака АН-26 у Харківській області було знайдено ще одне тіло, пошуки двох осіб тривають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Пилип Орлик Показати IP 26 Вересня 2020 11:38
Міністра оборони України Андрія Тарана, разом з керівниками всіх ланок Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ, де навчались курсанти негайно у відставку та на пенсію. В кого з керівників ЗСУ, ще немає пенсії у народне господарство - конюхами та їздовими на підводи, гній розвозити.
777 Показати IP 26 Вересня 2020 13:47
а причина тут одна,30 летний ушатаный самолет....какой смысл обучать курсантов на этих гробах? погибшим ребятам ,земля пухом....
Бульба до 777 Показати IP 27 Вересня 2020 10:58
Не мели дурниць..!!
777 до Бульба Показати IP 27 Вересня 2020 23:41
ага,сорри,ему 43.....
ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Вересня 2020 19:39
Україна-фейл стейт. Тут все на "ізморі". Розпочинаючи від каналізаційних труб, ліній електропередач і закінчуючи літаками. Все з минулого сторіччя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus