USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Австрія та Угорщина домовилися не відправляти зброю Україні, – ЗМІ

31 Січня 2023 18:35
Австрія та Угорщина домовилися не відправляти зброю в Україну, щоб «запобігти подальшій ескалації». Про це заявили міністр оборони Австрії Клаудія Таннер та її угорський колега Крістоф Салай-Бобровницький.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Euractiv.

Повідомляється, що на спільній пресконференції Таннер і Салай-Бобровницький заявили, що позиція Австрії та Угорщини щодо війни в Україні зрозуміла, оскільки обидві країни не відправляють зброю в зону конфлікту, щоб запобігти подальшій ескалації.

Салай-Бобровницький заявив, що вони будуть на боці миру, надаючи гуманітарну допомогу біженцям, які втікають від війни.

За словами Таннер, найбільша небезпека полягає в тому, що війна може поширитися на Європу, що буде пов’язано не тільки зі звичайною війною, а й із взаємодією з гібридною війною і збільшенням міграції в цілому.

«Ефекти сильно відчуваються не тільки в Австрії, а й в Угорщині. Зрештою, маршрути пролягають до нас через сусідню країну», – підкреслила Таннер.

Вона додала, що обидві сторони згодні з тим, що стабільний регіон Західних Балкан також відіграє важливу роль у питанні міграції.

Додамо, кількість запитів про надання притулку в Австрії потроїлася торік до 108 490 заяв, що робить її країною ЄС із найрізкішим зростанням загалом. Тим часом, Угорщина зареєструвала найменше заявок, всього 46 запитів.

Прем’єр-міністр Угорщини Орбан порівняв Україну з Афганістаном і назвав її «нічийною землею» – Україна у відповідь викликала посла країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
odin Показати IP 31 Січня 2023 21:04
кацапські 6кі.
Жуков Показати IP 31 Січня 2023 22:18
Мабуть недарма отримав четверту зірку героя ссср

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus