USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Австрійський суд дозволив екстрадувати Фірташа до США

25 Червня 2019 14:39
Верховний суд Австрії дозволив екстрадувати українського олігарха Дмитра Фірташа до Чикаго у США. Рішення оголосили 25 червня. Про це повідомляє Reuters.

Фірташа мають видати США протягом 7-10 днів.

На засіданні був присутній народний депутат, член партії «Опозиційна платформа – За життя» Сергій Льовочкін, пише «Радіо Свобода». За його словами, він приїхав «підтримати друга».

Також у залі суду присутній депутат від «Опозиційного блоку» Михайло Папієв, який за часів президентства Віктора Януковича очолював Чернівецьку ОДА.

У Чикаго Фірташа підозрюють у змові з метою сплати хабарів в Індії. Крім цього, американські прокурори вважають, що Фірташ мав ділові зв'язки з колишнім головою передвиборчого штабу Дональда Трампа та консультантом Віктора Януковича Полом Манафортом.

Справа Фірташа

Дмитра Фірташа затримали у Відні 12 березня 2014 року за запитом американської влади — він перебував під слідством Федерального бюро розслідувань і був оголошений у міжнародний розшук. Його підозрюють у дачі $18,5 млн хабара індійським чиновникам за дозвіл на розробку родовищ титану в індійському штаті Андхра-Прадеш. Готову продукцію Фірташ планував продавати компанії Boeing, а річний прибуток від цього міг скласти близько $500 млн.

13 березня Земельний суд Відня ухвалив рішення про екстрадиційний арешт, і через 8 днів Фірташ вийшов під заставу у €125 млн. Сам бізнесмен називав це переслідування політично вмотивованим і подав апеляцію. 30 квітня 2015 року суд Відня відхилив клопотання про екстрадицію.

Прокуратура оскаржила це рішення, і 21 лютого 2017 року Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Фірташа до США. Того ж дня Фірташа затримали. Цього разу — за запитом Іспанії, яка оголосила бізнесмена у міжнародний розшук ще наприкінці 2016 року. Там бізнесмена підозрювали у відмиванні коштів. Але австрійський суд відмовив у естрадиції Фірташа до Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 25 Червня 2019 16:52
Как говорил один известный герой из не менее известного фильма:"Это тебе не мелочь из кармана тырить!" В Штаты не мешало бы выдать душ пятьсот наших финансовых олигархических пиявок, глядишь, через год - два остальные сбежали бы из страны как тараканы из домов, стоящих близко к базовым станциям мобильной связи. В США за неуплату двух сотен долларов сажают на десять, а за выкрутасы Фирташа счет может пойти и на два-три пожизненных срока.
Споживач Показати IP 25 Червня 2019 18:19
"Волиньгаз"НАПРЯГСЯ!!!Подивимось на дії "нової"команди....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus