USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Автобусні перевезення між областями: пасажирам без COVID-документів загрожує штраф до 34 тисяч

26 Жовтня 2021 08:59
За відсутність COVID-документів під час міжобласних автомобільних перевезень пасажирам загрожує штраф до 34 тисяч гривень.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Відповідальність за наявність документу про щеплення або негативного тесту на COVID-19 під час поїздок автомобільним транспортом між регіонами, за виключенням легкових автівок, покладається на пасажирів», – йдеться в повідомленні.

Відповідні зміни до Постанови № 1236 внесли під час засідання Кабінету Міністрів 20 жовтня.

Читати ще: «Пішов на...Ти не доктор»: на автостанції у Луцьку – протистояння між водіями і пасажирами без ковід-сертифікатів

Стосуються правила регулярних та нерегулярних перевезень у міжобласному та міжнародному сполученнях.

Не поширюється ця норма на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п’яти (без врахування дітей до 14 років). Водночас дозволяється більша кількість пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї.

Також перевізник зобов’язаний повідомити пасажирів про те, що у них має бути один із необхідних документів. Під час перевезень у залізничному та автотранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник.

Як і раніше, норма щодо наявності документу про щеплення або негативного результату тестування не поширюються на неповнолітніх.

«Відсутність документа про щеплення або негативного тесту в пасажира тягне за собою відповідальність відповідно до статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень», – наголосили в МОЗ.

Читати ще: Юрист пояснив, чи законно висаджувати з транспорту невакцинованих пасажирів

У міністерстві нагадали, які документи потрібно мати для перевезень міжрегіональним транспортом у регіонах із жовтим та червоним рівнем епіднебезпеки: оформлений на порталі «Дія» «жовтий» чи «зелений» міжнародний чи внутрішній COVID-сертифікат на підставі отримання однієї дози вакцини або повного курсу вакцинації; іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, які визнала ВООЗ; форма 063-О, яку можна отримати одразу після процедури у лікаря, який проводив щеплення; міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19; негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на COVID-19, чинний 72 години від часу здавання матеріалу на аналіз.

Кабінет Міністрів 11 жовтня 2021 року ухвалив постанову, відповідно до якої в Україні з 21 жовтня почали діяти нові правила міжобласних пасажирських перевезень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Школяр Поліцай Показати IP 26 Жовтня 2021 09:33
Мооооожливо одного з мільйона і оштрафують
Адвокат Показати IP 26 Жовтня 2021 11:10
Україна,вставай!!! Для проїзду в автобусі треба мати квиток. І все!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus