USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Батьків штрафуватимуть за прогули дітей

17 Жовтня 2019 15:04
Батьків школярів будуть штрафувати за прогули дітей. Штраф сягатиме від 850 до 1700 гривень.

«За відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов’язаний надати інформацію службі у справах дітей, а ті в разі необхідності – повідомити поліцію», – йдеться в постанові Кабінету міністрів № 684, пише Gazeta.ua.

Поважною причиною відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. Один із батьків зобов’язаний повідомити шкільну установу про те, що дитина буде відсутня, і надати письмову заяву.

«Якщо дитина не відвідувала уроки з причини хвороби і зверталася до лікаря, то доказом поважної причини може стати медична довідка. Якщо ж такої немає, то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їхнім наглядом. Якщо ж дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона перебуває, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бабушка дедушка Показати IP 17 Жовтня 2019 15:12
Аби здирати з людей, де може влада там і здирає. А можливосте ні дітям ні батькам не дають.
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2019 15:41
На нардепів надивляться і прогулюють.
Цікаво Показати IP 17 Жовтня 2019 17:28
Дитина не пішла в школу - батьки про це не знають, школа нічого не говорить про те що дитини немає. В результаті батьків притягнуть до відповідальності. За що? Якби батьки знали що саме відбувається і не реагували на це, то якось оправдно такі дії. З іншої сторони, діти надивляться на те що відбувається довкола їх і починають посилати всіх і вся, особливо більше зі старшим віком. Щоб прокормити дитину, вдягнути її бітьки вимушені вкалувати ще й на декількох роботах що не дає часу на те щоб надати дитині достатньо уваги. А ще в більшості під впливом когось діти взагалі перестають йти на контакт з батьками. Тобто батьки стараються, стараються ще й винуваті виходять. Так, винуваті в деяких випадках, але постає тоді питання - ті що штрафувати збираються що дають батькам та дитині для кращого виконання батьками своїх обов'язків? А якщо не дають, то чого тоді лізуть куди не треба? І що дає школа, вона у вихованні взагалі участі не бере, тоді для чого вона потрібна? Є копютери, книжки, можна і самому вивчити як коровам хвости крутити.
Ще цікавіше до Цікаво Показати IP 17 Жовтня 2019 20:12
А для чого тоді народжували дітей? .... щоб їх тільки годувати? Маразм... Дитина не ходить до школи (де вона тоді і з ким проводить час?), а тато-мама заробляють.... хіба гроші то є все?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus