USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Батьківщина» здає позиції Романюку, - експерти

17 Жовтня 2011 10:19
До порядку денного 15-ї сесії Луцької міської ради, яка запланована на 26 жовтня, фракцією «Батьківщина» внесено питання, яке знову може засвідчити про проблеми у середовищі луцьких «тимошенківців» та поглибити розкол у депутатському корпусі загалом. Мова йде про зареєстрований проект рішення, що має наступну назву «Про внесення змін до рішення міської ради від 25.11.2010 № 1/2 «Про утворення постійних комісій міської ради та персонального складу».
Про це зазначають експерти Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу, пише Під прицілом .
Цим проектом рішення представники «Батьківщини» прагнуть ще раз «покарати» (раніше виключивши їх з фракції за створення і вступ до депутатської групи без згоди самої фракції) двох депутатів Рустама Дячука та Антона Сосновського. Дячука планують позбавити посади голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, а Сосновського перевести зі складу постійної комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів в постійну комісію з питань освіти, науки, культури, мови.
«До певної міри проект такого рішення виглядає логічним — навіщо партії члени комісії, які фактично перебувають поза впливом фракції. Але в даному проекті рішення є як мінімум декілька «але», - вважають експерти.
Мовляв, законодавство, що регулює роботу місцевих рад та їх депутатів передбачає, що депутати входять до складу постійних комісій, але не передбачає, що їх можна без згоди виключити з комісії або перевести до іншої.
Окрім того, «Батьківщина» в чергове налаштовує проти себе загалом лояльних до себе депутатів, які їй могли б «знадобитись» враховуючи те, у якій ситуації перебуває партія після арешту їхнього лідера.
Також, замінюючи Рустама Дячука на Олену Голєву (за версією проекту рішення) або на Євгена Ткачука (за інформацією, що циркулює у депутатському середовищі) фракція «Батькіщина» аж ніяк не посилюється. Внісши такий проект рішення «Батькіщина» робить чергову поступку міському голові Миколі Романюку, але невідомо що отримує взамін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
УМ Показати IP 17 Жовтня 2011 11:14
Знаючи ситуацію в середині Луцькій "БатьківщинІ" можна сказати лише одне, що керівника Луцької організації і керівника фракції треба змінювати... І як найшвидше - бо гряде розвал...
Архіваріус Показати IP 17 Жовтня 2011 11:23
Голєва банально хоче лобіювати свій бізнес. До чого тут демократія? До чого тут політика? І яким боком тут обстоюються інтереси виборців?
Депутат Показати IP 17 Жовтня 2011 13:55
А чого Голєву призначити на догоду Романюку?Наскільки я знаю в них з Романюком війна як раз. Це скоріш проти Романюка Батьківщина хоче Голєву призначити. Бо на інших він вплив має , а її попробуй зачепи.Цікаві ці експерти, самі собі щоб придумують, самі собі висновки роблять
Транспортник Показати IP 17 Жовтня 2011 14:46
Так, Романюк Голєвій обіцяв всі маршрути в місті , а натомість віддав все тролейбусному. От В неї з ним тепер війна . Але нам що- тим цікавіше буде , чим більше політики між собою сваритись будуть. Ну Батьківщина молодці, підсунули Романюку "свиню" . Ви б її ще секретарем ради обрали- отож вона меру життя б веселе влаштувала!
Я з Луцька. Показати IP 17 Жовтня 2011 15:55
Чого так всі Голєву бояться, вона ж одна у міськраді ну нерахуючи Бірюкова.
Лучанка Показати IP 17 Жовтня 2011 21:51
Видно є чого боятися..., не просто так тут це питання висвітлюють та виставляють..., а маршрутки...,не знаю власники наших маршруток не сказала б що бідують..., нормальний сердняк, не ах і не ох, на Лексусах не катаються, та і не голодують далеко..., хай трохи присядуть=) ті маршрутчики, водії-то таке, це прості люди, а вланики копійку ост. будуть з тебе здирати навіть якщо ти їх сусід...!!!
Батьківщина Показати IP 18 Жовтня 2011 10:42
Міська організація "Батьківщини" разом з її головою - це той камінь який тягне всю партію на дно. Коли схаменеться обласна організація може бути вже занадто пізно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus