USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Батьки скаржаться на холод у луцькому ДНЗ

6 Грудня 2018 12:18
Представники батьківського комітету скаржаться на недостатній температурний режим у луцькому ДНЗ №24, зокрема на другому поверсі температура повітря, з їхніх слів, становить 17 градусів.

Про це йшлося 6 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, до комісії звернулися представники батьківського комітету ДНЗ №24 щодо налагодження системи опалення та відновлення норм теплового режиму на другому поверсі дитячого навчального закладу. Як зазначив голова комісії Андрій Козюра, під зверненням розміщено 100 підписів батьків, тож це дуже болюче питання.

Мама дівчинки, яка навчається у цьому ДНЗ, Олена Шепелюк розповіла, що в дитячому садку дуже холодно.

«Через останні пориви у закладі стало дуже холодно. Все, що залежить від адміністрації, вони роблять. На першому поверсі тепліше, аніж на другому, однак там теж не достатньо тепло. Ми зрозуміли, що від адміністрації закладу це не дуже залежить. В понеділок у ігровій залі на другому поверсі температура становить 17 градусів», - каже Олена Шепелюк та додає, що на початку опалювального сезону температура в ігровій зоні була 16 градусів, в кімнаті, де діти сплять, - 14 градусів.

Директор ДНЗ №24 Галина Штаній, своєю чергою, зауважила, що у закладі є завгосп, яка щоденно веде облік тепла та контролює температурний режим по групах. Садок функціонує з 1981 року, тобто він дуже старий, проблеми з теплом розпочалися в березні 2009 року, в той час коли відбувалася добудова. Було таке, що в новорічні свята в 23.00 дзвонив охоронець і повідомляв, що відбувся порив.

Завідуюча господарством ДНЗ №24 Тетяна Чміль, опалювальний сезон у закладі розпочався з 12 жовтня, адже раніше відбувалися пориви на мережах. На сьогодні подача йде 62 градуси, віддача - 42. Однак по сьогоднішніх замірах температура повітря на першому поверсі 19 градусів, на другому – 16 градусів.

Як пояснили, система опалення була зроблена ще за радянських часів, там до цих пір стоять конвектори старого зразка з малою тепловіддачею. Зокрема, вони підключені метало пластиковими трубами. Там потрібно робити кардинальну реконструкцію системи опалення. Потрібно забезпечити ревізію елеваторного вузла, аби нормальну циркуляцію води по системі та встановити нові прилади опалення, щоб збільшити площу опалення. Також було зауважено, що проблему може вирішити встановлення ІТП, однак на це потрібно 800 тисяч - 1 мільйон гривень.

Депутат Віктор Ящук наголосив, що проблему потрібно вирішити зараз, поки температура повітря на вулиці не впала до -10 градусів. Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась запропонував "перебрати" елеватор та забрати короби з радіаторів опалення, адже, на його думку, ці прості заходи дозволять підвищити температурний режим.

Отож, члени комісії рекомендували адміністрації закладу спільно з ДКП "Луцьктепло" та управлінням освіти здійснити заходи по ревізії елеваторного вузла, проаналізувати стан теплопостачання та модернізувати короби, щоб підвищити тепловіддачу поклеїти відбиваючі екрани, провести комплексне обстеження системи теплопостачання та скласти кошторис. Термін виконання рекомендації - 7 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 6 Грудня 2018 12:57
а як бути з встановленими лімітами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus