USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Бацила соціалізму заряджає молодь на халяву, – лучанин про пільги на проїзд студентам

9 Листопада 2018 17:17
Пільги - це зло, ярмо, яке затягує, привчає до «халяви», якщо йдеться про пільги для молоді, яка може і повинна розуміти економіку, мати уявлення про сучасний світ, - так вважає лучанин Віктор Грисюк коментуючи вимогу луцьких студентів надати їм пільги на проїзд в маршрутках міста.

Чоловік вважає, що допомогу треба давати тим, хто не спроможний на заробіток. І додає, що потрібно чітко розуміти, що комусь за пільговиків доводиться покривати витрати, які могли б піти на значно важливіші для міста речі.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«От звідки в наших деяких луцьких студентів совкове мислення? Це біда, що якась бацила соціалізму заряджає молодь на халяву. Треба розуміти, що для бізнесу, тобто перевізників, хтось ці кошти має компенсувати, я вже не кажу, що і так якість громадського транспорту в місті погана.

Так, я розумію, що фінансово складно всім, але я вважаю, що студенти можуть і повинні вчитись і працювати паралельно із навчанням, а не думати про те, щоб для студентів в місті Луцьку були пільги на проїзд.

Це сумно, що люди, які мають мислити сучасними категоріями, починають мислити категоріями пенсіонерів... Але пенсіонерів я можу зрозуміти, у них окрім мізерної пенсії, більша частина якої іде на ліки, коштів фактично нема...

А ось молода людина, сповнена енергії та сил, може спокійно навчаючись ще заробляти, роботи вистачає скрізь. Я сам був студентом і знаю, що поганий той студент, який за 5 років свого студентського життя лише гризе граніт науки та протирає штани/спідницю в барі... Бо є ще купа часу на волонтерство, громадську активність та роботу...І я ніколи не візьму на роботу випускника, що за всі роки навчання в універі не мав досвіду такої активної діяльності... бо, думаю, така людина ледача...», - йдеться у дописі.

Зазначимо, що більшість коментаторів підтримали думку автора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Йован Показати IP 9 Листопада 2018 17:32
Віктор Грисюк, а чому не Анатолій Грицюк ??!! Теж мені знайшли експерта-лучанина.
Анатоль_ Показати IP 9 Листопада 2018 17:36
Для держави то мелочi жизнi. Ну заберуть в студенiв ту пiльгу, i шо тому лучанину жити краще стане, шо цiни на газ зменшаться? Начальство буде дерибанить державнi мидьярди незважаючи мають студенти тi пiльги чи не мають
Анонім до Анатоль_ Показати IP 9 Листопада 2018 18:48
Ну то давай всім зробимо пільги,я теж вимагаю для себе пільги,це ж для держави"мелоч".Чому я маю платити всю суму,а бовдур вищий і крепший за мене в два рази буде платити копійки і ще й сидіти буде,а я над ним буду стояти..
Анатоль_ до Анонім Показати IP 9 Листопада 2018 19:22
Бо така вже в вас судьба. Вiд якой не уйдеш. В мене так само. Мусово терпiти. Але нiчого, вже якось перетерпимо. Ми до того звичнi
Анонім до Анатоль_ Показати IP 9 Листопада 2018 20:19
Ні,це в вас така судьба,терпіть далі,щось та витерпете
123 Показати IP 9 Листопада 2018 19:45
Бацила соціалізму. Чогось тоді всім на все вистачало. І освіта була безкоштовна, і транспорт коштував копійки, і комунальні були невеликі, і пільги були не потрібні. Може це не бацила соціалізму, а бацила ненажерливості окремих громадян у всьому винна?
Анатоль_ до 123 Показати IP 9 Листопада 2018 20:55
Ваша правда шановний! За социалiзма квiток на тролейбус стоiв 4 копiйки. I все було дешеве. Люди тодi жили припiваючи
Реаліст Показати IP 9 Листопада 2018 21:42
Той соціалізм поперек горла вже вам , нуворишам, сидить. Тоді кожен мав більш-менш рівні можливості, а зараз той на коні, хто має більше нечесно заробленого бабла.
Лучанка Показати IP 9 Листопада 2018 22:16
А чого за студентів ніхто не заступається? Поганим значить був студентом пан Грисюк, і не стикався з ситуаціями коли за пропуски деяких пар можуть вигнати з університету. Чи він проти пільг за проїзд, але за корупцію в сфері освіти? Коли доведеться давати хабар за хоча б якусь оцінку бо ти був на роботі і не зміг приходити на пари. Чи може у нього є ще якісь варіанти? Хай розкаже людині, що приїхала із села, навчалась ідеально для того щоб отримати стипендію, підпрацьовує по вечорам на автомийці (бо це єдина робота, котру змогла знайти дівчина, що підходить під графік навчання) і їй все одно не вистачає коштів на харчування і житло, я вже не кажу на одяг і проїзд.. А батьки допомогти не можуть.. Що робити га? Молоді і сильні так дуже швидко зіпсують своє здоров'я, що не встигнете озирнутись як скоротиться нація за років 10 втричі. І залишаться лише пенсіонери та інваліди.
Я Показати IP 10 Листопада 2018 06:23
бацил офшоризму, приватицизму, роттердатизму грисюку не видно? засліпило???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus