USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Безбарʼєрність є обовʼязковою умовою для відбудови, – Кубраков

23 Березня 2023 22:17
Створення безбар’єрного середовища – один із головних принципів масштабної відбудови. Вже зараз Міністерство відновлення працює над створенням нових будівельних норм та впроваджує контроль за їхнім виконанням.

На цьому наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, інформує пресслужба міністерства.

«Верховна Рада ухвалила законопроєкт 5655, який передбачає максимальну відкритість та прозорість у будівельній сфері. Для недопущення зловживань та корупції при будівництві запроваджується максимальна цифровізація усіх процесів. На всіх етапах ухвалення рішень передбачена автоматизація. Документ враховує найкращий сучасний міжнародний досвід у сфері містобудування, а також вимоги інклюзивності та безбар’єрності», – зазначив він.

Кубраков наголосив, що команді Мінвідновлення вже презентовано концепцію реновації міста, яка успішно втілена у Вільнюсі. Зокрема, вона передбачає новий підхід до реконструкції закладів освіти, облаштування міського простору з урахуванням усіх норм безбарʼєрності та інклюзії.

«Приклад Вільнюса свідчить про те, як на місці застарілих радянських будівель можуть зʼявитися сучасні європейські обʼєкти інфраструктури, комфортні та доступні для всіх. Українські міста мають стати такими ж», – додав віцепрем’єр-міністр.

Як повідомлялося, за участю Міністерства відновлення розроблено Альбом безбар’єрних рішень. Це практичний посібник, який містить рекомендації щодо облаштування безбар’єрного простору та демонструє те, як зробити міське середовище дружнім до маломобільних груп населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus