USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Безпека дитини – наша відповідальність»: на Волині сім’ям із новонародженими вручили автокрісла

7 Травня 2021 13:22
Волинський обласний благодійний фонд «Дитяча місія. Україна» спільно з Жіночим рухом «ЗА Майбутнє» організували благодійну акцію «Безпека дитини – наша відповідальність», у межах якої вручили дитячі автокрісла родинам із соціальних категорій населення, у яких нещодавно народилися малюки.

Акція проходила у трьох містах – Ківерцях, Ковелі й Нововолинську. Станом на сьогодні автокрісла для дітей вагою до 13 кілограмів отримали 20 родин. Однак, зі слів організаторів, акцію планують продовжити, адже автокрісла не залишаються у сім’ях назавжди. Після використання їх передадуть у центри соціальних служб, тож ними користуватимуться й інші родини.

Так, днями автокрісла для малюків від ВОБФ «Дитяча місія. Україна» надали у безоплатне користування для п’ятнадцяти сімей Ківерцівської територіальної громади, Ковеля та Нововолинського. Окрім того, автокрісла отримали пологові будинки у Ковелі та Нововолинську, а також Волинський обласний перинатальний центр.

«Такі крісла-колиски – універсальний трансформер і підходить для дітей вагою від 0 до 13 кілограмів. Тобто призначене, щоб забирати дитину з пологового. А також його можна брати у літак чи автобус. Наша основна мета – будувати країну, в якій кожен може жити гідно. Над цим ми працюємо вже 29 рік. У рамках акції ми пояснюємо батькам, чому важливо діток перевозити у кріселках, адже це – їх безпека», – розповідає голова благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Людмила Лонюк.
Як пояснила координаторка Жіночого руху «ЗА Майбутнє» Волинської області, депутат Луцької районної ради Ольга Максим’як, мета акції – не просто забезпечити родини автокріслами, а й привернути увагу громадськості до безпеки дітей під час руху автотранспортом.

«За офіційними даними, минулого року в Україні трапилося 168 102 дорожньо-транспортних пригод, у яких постраждало 4432 дитини, а понад півтори сотні дітей загинули. Водночас, згідно із даними Міністерства охорони здоров’я, рівень травматизму знижується на 60%, якщо дитина в момент аварії перебуває у автокріслі. А в нинішніх економічних умовах батьки не завжди мають змогу дозволити собі придбати таку необхідну річ, тому ми й вирішили допомогти», – каже обраниця громади.
Працівники поліції розповіли та показали молодим батькам, як правильно закріплювати малюків в автокріслах, згідно з правилами дорожнього руху. По закінченню кожного із заходів усі присутні діти отримали іграшки та солодощі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus