USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Біля школи №26 у Луцьку облаштують сквер. Фото

18 Травня 2020 11:14
Поблизу школи № 26 у Луцьку вже цього року планують облаштувати сквер.

Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Концепцію скверу розробила група архітекторів «ARIVA urban» на замовлення міської ради.

«Територія, що планується для облаштування скверу давно перетворилася на недоглянуту, засмічену територію без озеленення та елементарних зручностей та благоустрою.

Запрошуємо до обговорення, залишайте свої відгуки та пропозиції в коментарях», – написав Поліщук.

Короткий опис концепції:

Пустинна сьогодні територія скверу перед головним входом у школу № 26 на вул. Кравчука сформована межами проїзних шляхів та огороджень школи і навколишніх будинків. Дана ділянка є центральним ядром завокзального мікрорайону Луцька. Велика кількість пішохідних зв’язків тут переплітаються з функціями міжквартального проїзду, школи та відпочинку.

Базовою концепцією розвитку передбачено збереження сформованих зв’язків по території, забезпечення безпечних зон переходів через дороги та формування нових місць для відпочинку. Додатково формується буферна площа між сквером та територією школи, яка підсилить композиційну значущість будівлі НВК № 26 та дасть можливість дітям, які щойно вийшли після уроків, попадати на безпечну територію. Безпека простору втілиться завдяки інклюзивним переходам через проїзні шляхи, які одночасно уповільнюють рух автомобілів: піднятий пішохідний перехід біля школи та антикишені на в’їзді паркінгу перед будинком № 42а.

Функціонально територія скверу розділяється на транзитні шляхи та місця тихого і вуличного відпочинку для всіх вікових груп. Новостворена буферна зона перед територією школи слугує початком переосмисленої оригінальної алеї на осі перед входом в школу. Одночасно вона є громадським простором, в якому переплітається найбільша кількість транзитних шляхів.

Багато опитаних користувачів наголошували на проблемі перегрівання площі скверу. Температурний режим території в теплу пору року передбачено понизити за рахунок висадки сформованих дерев, які дають тінь та загальним озелененням території.

Ідея оновлення скверу несе в собі ціль створити максимально комфортний, безпечний та інклюзивний простір для всіх його користувачів.

Концепція розвитку скверу на існуючому етапі деталізується та беруться до уваги аргументи і побажання з боку користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
spec Показати IP 18 Травня 2020 11:24
не плохо бы ещё привлечь к ответственности тех кто там такое безобразие ( легко сказано ) сдал ,а другие приняли .
Лучанка Показати IP 18 Травня 2020 12:50
Пару дерев посадити - це хіба сквер? В тому районі з дитиною немає де погуляти. От якби вилучили під сквер ще й сусідню земельну ділянку, яка вже добрий десяток років не використовується за цільовим призначенням та заростає бур'янами, тоді б і справді вийшов непоганий сквер із повноцінною зоною відпочинку.
QWETY до Лучанка Показати IP 18 Травня 2020 13:27
Посадять 10 дерев - спишуть 2 мільйони.
Народна прокуратура Показати IP 18 Травня 2020 13:31
Рішення правильне, сквер дійсно потрібний. Єдине зауваження: напрямок руху людей цією територією чітко на фото, він найбільш оптимальний, тому й доріжки потрібно прокладати, виходячи з цього, інакше знов будуть ходити по газонах, щоб не здійснювати обхідні маневри
Лучани Показати IP 18 Травня 2020 14:20
Ігоре ! Чітко прочитується твоя політична орієнтація на осіннє дійство. Ти знаєш - ми знаємо. І дійсно треба робити роботу. От тільки ти одного не можеш усвідомити, шо майбутньому кандидату свою роботу треба акцентувати не на дрібних, хай навіть і потрібних проектах, а на чітко зформованих пріорітетах з розряду важкої артилерії : залучення інвестицій, створення робочих місць, будівництво соціального житла, адмінтерреформі і т. п. Для майбутнього мера благоустрій - то, дуже вже дрібонько, бо за дрібні проекти і крісло будеш мати невисоке. Ну, хіба, шо в новій каденції, знову захочеш бути радником ...
Луцький мешканець Показати IP 3 Липня 2020 15:55
Пане Поліщук, де обіцяний сквер? Чи це як завжди пусті слова для піару!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus