USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Білорусь позбавили права на Чемпіонат світу з хокею-2021

19 Січня 2021 13:00
Міжнародна федерація хокею вирішила перенести місце проведення чемпіонату світу у 2021 році з Білорусі. Рішення пояснили «питаннями безпеки й захищеності, які перебувають за межами контролю» Федерації.

Відповідне рішення в понеділок, 18 січня, ухвалили на засіданні Ради Міжнародної федерації хокею.

Приводом до перегляду місця проведення змагань стали «зростання безпекових ризиків, пов’язаних зі зростанням політичного невдоволення і COVID-19», уточнюється в заяві.

«Хоча Рада вважає, що Чемпіонат світу з хокею не повинен використовуватися з політичною метою жодною зі сторін, вона визнає, що проведення цього заходу в Мінську не буде доречним, тоді як є набагато серйозніші проблеми, а пріоритетом є безпека команд, глядачів і посадовців», – заявив глава МФХ Рене Фазель.

Перед цим принаймні три багаторічні спонсори Чемпіонату світу з хокею – німецькі Liqui Moly та Nivea Men і чеська Skoda – заявили, що відмовляться від фінансування змагань у 2021 році, якщо Федерація не перенесе їх із Білорусі.

Змагання мали відбутися з 21 травня по 6 червня у двох містах – Мінську та Ризі. Тепер Федерація має розглянути статус Латвії як співорганізатора змагань. Не виключено, що чемпіонат проводитимуть лише в межах одного міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus