USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білорусь скасувала заборону на експорт нафтопродуктів в Україну

22 Травня 2019 16:08
Білорусь повністю зняла заборону на експорт нафтопродуктів, заявив голова концерну Белнєфтєхім Андрій Рибаков, передає ZN з посиланням на БелТА.

«Регулювання експорту в ручному режимі Белнєфтєхим сьогодні не здійснюється, експорт нафтопродуктів йде в автоматичному режимі, немає жодних обмежень», – сказав він 21 травня.

Повідомлялося, що «Укртранснафта» у відповідності з узгодженим операторами «Дружби» графіком опівночі 20 травня відновила транзит російської нафти європейським споживачам, прокачавши з початку доби 4 тис. тонн нафти в напрямку ЄС, але призупинила прокачування у зв’язку з необхідністю виконання додаткові технологічні операції із заміщення нафти.

Раніше Білорусь повністю зупинила транзит російської нафти. «Вимушена пауза» була використана для виконання ремонтних робіт. 22 квітня на білоруському «Мозирському нафтопереробному заводі» сталася поломка через неякісну російську нафту з підвищеним вмістом хлоридів.

Того ж дня білоруський концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів з Росії у інші країни. 25 квітня Польща зупинила транзит неякісної російської нафти на ділянці нафтопроводу «Дружба» через ризик виникнення серйозної промислової аварії. 26 квітня аналогічне рішення прийняла Україна.

27 квітня радник президента компанії «Транснефть» Ігор Дьомін заявив про те, що нафта нібито "була забруднена навмисне", російські правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus