USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Білоруси на кордоні продовжують знущатися з українців

30 Січня 2012 11:34
Раніше до Білорусі з Волині можна було потрапити за спрощеною системою перетину кордону. Тепер же українців відправляють у так званий червоний коридор і тримають по кілька годин у пунктах пропуску.

Про це повідомляє телеканал 24.

«Ми стояли, то білоруських машин 20 проїхало, а ми стояли. А з чим пов’язане, то я не знаю. Сьогодні десь із годину стояли, а раніше було, то й по 5 годин стояли», - розповів водій із України Олександр.

«Білоруси тягнуть, щоб повільніше українські машини проїжджали і все. Чому це вже не до мене питання, до них. Буває стоїмо дві години й більше", - розповів водій з України Анатолій.

«Ваші по червоному їдуть, ну нам простіше проїхати, ніж вам. Простіше, що в нас не так багато машин їде, а по-друге, нас менше дивляться, ніж вас, тобто у вас є якісь порушення, продукти везуть», - каже водій з Білорусі Володимир.

Місцеві депутати та підприємці мають намір скаржитися на свавілля прикордонників до вищих посадовців.

«Я приїхав о 6-ій вечора, а відправився о пів на 9-ту. Я пішов до них у середину, а він вийшов і каже: «Вийдіть звідси, ми до вас підійдемо до машини». Але я в той час бачив, що білоруські машини йшли одна за одною. Це придумано спеціально, щоб довше нас тримати», - каже депутат Ратнівської районної ради, підприємець Володимир Сінчук.

Тим часом, українські митники поведінку білорусів пояснюють входженням країни до Митного Союзу.

«Ми зв’язувалися з білоруською стороною. Вони кажуть: «Ми оформляємо з нашим чинним законодавством, ми не можемо зробити так, щоб не оформляти ні декларації, не переводити на червоний коридор, тобто все відповідно до чинного законодавства Республіки Білорусь і кодексу Митного союзу», - пояснює виконувач обов’язків начальника митного поста «Доманове» Ягодинської митниці Ігор Новік.

Попри ретельніші перевірки, потрапити у Білорусь українцям все одно відносно легко. Адже, для того щоб перетнути кордон з сусідами, навіть не потрібен закордонний паспорт, достатньо українського.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Бомба Показати IP 30 Січня 2012 11:52
Ну , яка проблема. Зробіть адекватну відповідь білорусам. Зупиняйте їхні машини і провіряйте по повній програмі.
Лучанка до Бомба Показати IP 30 Січня 2012 12:28
Згідна теж на 100%!!! А які проблеми? Вперед-адекватна відповідь,тоді тільки зрозуміють, бо слова зараз,нажаль, нічого не варті!!!
Ната Показати IP 30 Січня 2012 11:56
Точно, невже наші так не можуть? Завжи всім годять і підлизують.
:-( Показати IP 30 Січня 2012 12:04
До Бомби. Ніяк не можна, бо це суперечить головному напрямку української міжнародної політики - лизати дупи геть усім, будь то пшек, чи сябр, чи хто завгодно.
Бомба до :-( Показати IP 1 Лютого 2012 08:52
отож.
тиць-здиць Показати IP 30 Січня 2012 13:33
А чого туди їздити, в ту Білорусь? Цілувати бацьку в фалду?
луцик Показати IP 30 Січня 2012 14:01
Білорусь не ОФФШШОР! Посему славяне ВЫ никому не интересны. Скоро вам талоны введут на хлеб для детей. А вот Очередь на перечисление мзды на охфшор не существует.
Beautiful Days до луцик Показати IP 31 Січня 2012 18:18
Ти хоч сам зрозумів,що написав?:)
Анонім Показати IP 23 Грудня 2015 13:34
Скажите, пожалуйста, что нужно иметь при себе для пересечения границы с Украины в Беларусь. Просто укр. паспорт или ещё что-то... И как решить вопрос с деньгами, где их лучше менять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus